Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
14.35

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mobilnik telefon pametni telefon advertorial

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 14.35

2 meseca, 3 tedne

Moj prvi mobilnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Otrok bo slej ko prej izrazil željo po mobilnem telefonu. Kaj zdaj?

Upirati se toku pač nima smisla, vsaj ne v nedogled. Postavljanja meje, pri kateri starosti je otrok dovolj star za rabo mobilnika, se vedno bolj brani tako stroka kot tudi starši. So pa zato vedno bolj enotnega mnenja, da sta zrelost in odgovornost najboljša pokazatelja.

"Vsi v razredu ga že imajo!"

Vas stisne ob takšnem očitku? Nikar mu ne podlezite, če menite, da otrok še ni pripravljen, da bi vstopil v svet mobilne telefonije. Najpogostejši strahovi, ki prevevajo starše, so, ali bo znal nadzirati zmerno porabo, ali bo kar naprej prek mobilnika točil podatke s spleta, ali bo objavljal na družabnih omrežjih neprimerno vsebino …

Strahu se otresemo z dobro predpripravo

Preden otroku predate mobilnik, se pogovorite, kaj pomeni poraba. Določite mu, koliko ima za en teden na voljo denarja, ki ga lahko porabi za pogovore, SMS-je ali MMS-je, prenos podatkov. Za začetek, da dobi občutek, naj se naravna na tedensko porabo, ko pa bo izpolnil vaša pričakovanja in dokazal, da je vreden zaupanja, lahko počasi preidete na mesečno porabo in nadzor.

Tehnologija nam je pri vzgoji lahko v pomoč

Za mlajše otroke, preden osvojijo mobilni svet naprav in podatkovnih prenosov, zadostuje povsem preprost telefon, ki omogoča zgolj klic in pošiljanje SMS-jev.

Z vajo in odraščanjem pa lahko počasi otroci preidejo tudi na pametni telefon. Z vsem, kar ponuja, je tak telefon zelo privlačen in v vzgojo bo potrebno vložiti malce več energije.

Naj ne bodo prenosi podatkov predvsem zabavnega značaja, naučite jih, da lahko prek mobilnika vstopajo na splet tudi po informacije za šolsko snov ali na primer preverijo vozni red avtobusov, podaljšajo rok izposoje v knjižnici …

Namesto da prenaša podatke prek podatkovnega prenosa, naj se nauči uporabljati brezplačno brezžično povezavo Wi-Fi.

Pameten paket, pameten izbor

Da bi bilo tako za otroka kot nas kar najlažje, izberimo paket, ki bo kar najbolj primeren za otroka. Predplačniško razmerje je prav gotovo preprosto za uporabo in razumevanje. Pogledali smo prednosti predplačniškega paketa SPAR MOBIL.

Ne spreglejte