Srdjan Cvjetović

Torek,
16. 1. 2018,
14.21

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Samsung pametni telefon mobilni telefon Samsung Galaxy A8 (2018)

Torek, 16. 1. 2018, 14.21

6 let, 2 meseca

Letošnjo sezono novih pametnih telefonov je odprl Samsung Galaxy A8 #video

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Samsung Galaxy A8 (2018), predstavitev | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Novinca bodo v Sloveniji začeli prodajati v petek, 19. januarja, priporočena redna maloprodajna cena, torej brez vezave naročniškega razmerja in pripadajočih ugodnosti, bo 499 evrov.

Samsungova serija pametnih telefonov Galaxy A nadaljuje tradicijo čim boljšega funkcijskega in oblikovnega približevanja najprestižnejšim pametnim telefonom za čim nižjo ceno. Tako jih lahko nedvomno uvrstimo v srednji ali kar višji srednji razred, saj so po naboru funkcij, vsaj na prvi pogled, že zelo blizu paradnim konjem iz, na primer, Samsungove serije Galaxy S.

Malo manj tega, malo manj onega, občutno nižja cena

Razlika v ceni v primerjavi s paradnimi konji je posledica malo manj zmogljivega procesorja, malo manjšega pomnilnika, malo manj zmogljive fotografske optike in morda še kakšnega kompromisa (natančneje bomo preverili s preizkusom v prihodnjih dneh), a so lastnosti in moč, ki jih A8 premore, najbrž še vedno več kot dovolj dobre za veliko večino uporabnikov.

Več o novincu serije A, prvem s sodo številko, bomo tako poročali v naših prvih vtisih, ki jih že nabiramo. Že zdaj lahko namignemo, da ima A8 priljubljene lastnosti Samsungovih zmagovalcev, kot so neskončni zaslon, kakor Samsung reče optimalni zaslonski rabi sprednjega dela, vodoodpornost ter oster in jasen zaslon AMOLED, ki bo za večino ljubezen na prvi pogled.

Več o novincu serije A, prvem s sodo številko, bomo poročali v naših prvih vtisih, ki jih že nabiramo. | Foto: Ana Kovač Več o novincu serije A, prvem s sodo številko, bomo poročali v naših prvih vtisih, ki jih že nabiramo. Foto: Ana Kovač

Osmice gotovo niso izbrali po naključju, saj so tako pri Samsungu "poravnali" serijo A tako s serijo S kot serijo Note. Tržili jo bodo kot "telefon, ki vsakomur omogoča izražanje sebe", smo lahko izvedeli na slovenski predstavitvi.

Prvi Samsung s tremi režami

Dodajmo, da je Samsung Galaxy A8 (2018) prvi resnično dvojni (dual-SIM) pametni telefon tega južnokorejskega proizvajalca in prvi, ki je na voljo v Sloveniji. Zakaj? Pri vseh dual-SIM telefonih je reža za drugo kartico SIM obenem reža za pomnilniško kartico, kar pomeni, da se mora uporabnik odločiti za drugo kartico SIM ali nadgradnjo shrambnega prostora. (Med izjemami je Huawei Mate 10 Pro, ki ima veliko že vgrajenega shrambnega prostora, a nima možnosti nadgradnje s pomnilniškimi karticami, zato je reža za SIM 2 tam ekskluzivna.)

Prodaja pametnega telefona Samsung Galaxy A8 (2018) se bo v Sloveniji začela v petek, 19 januarja, njegova priporočena redna maloprodajna cena pa bo 499 evrov, je napovedal Tomaž Semič iz slovenske podružnice Samsunga. | Foto: Ana Kovač Prodaja pametnega telefona Samsung Galaxy A8 (2018) se bo v Sloveniji začela v petek, 19 januarja, njegova priporočena redna maloprodajna cena pa bo 499 evrov, je napovedal Tomaž Semič iz slovenske podružnice Samsunga. Foto: Ana Kovač

Toda Samsung Galaxy A8 (2018) omogoča oboje, pravzaprav vse troje, ker je prvi s tremi režami, vsaka pa ima svoj ekskluzivni namen. Tako je mogoče v njem imeti dve kartici SIM in še vedno nadgraditi shrambni prostor s pomnilniško kartico do 256 gigabajtov.

Prodaja se začne še ta teden

Prodaja se bo v Sloveniji začela v petek, 19 januarja. K nam prihajajo tri od štirih razpoložljivih barv: črna, siva in zlata (modre ne bo). Na voljo bo tako v redni prodaji kot pri mobilnih operaterjih, so še napovedali pri slovenski podružnici Samsunga.

V Sloveniji bo mogoče izbirati med tremi barvami novega telefona: črno, sivo in zlato (ta telefon sicer obstaja še v modri barvi, a te, vsaj za zdaj, v Sloveniji ne bo). | Foto: Ana Kovač V Sloveniji bo mogoče izbirati med tremi barvami novega telefona: črno, sivo in zlato (ta telefon sicer obstaja še v modri barvi, a te, vsaj za zdaj, v Sloveniji ne bo). Foto: Ana Kovač

Priporočena redna maloprodajna cena bo 499 evrov, je med drugim na uradni slovenski predstavitvi razkril prvi mož marketinga Samsunga Slovenija Tomaž Semič.

Pri Telekomu Slovenije so nam potrdili začetek prodaje v petek v vseh njihovih prodajnih kanalih. Takrat bodo razkrili tudi ugodnejše cene, ki jih bodo kot običajno ponudili ob vezavi naročniškega paketa.