Srdjan Cvjetović

Torek,
3. 9. 2024,
12.40

Osveženo pred

3 dni, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

Natisni članek

Telekom Slovenije mobilno omrežje 5G eSIM digisvet

Torek, 3. 9. 2024, 12.40

3 dni, 21 ur

Novica, ki jo slovenski uporabniki pametnih ur dolgo čakajo

Kmalu brez telefona dostopni na svoji mobilni številki

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,37
Pametna ura | Novost v omrežju Telekoma Slovenije odpira vse komunikacijske potenciale pametnih ur in drugih nosljivih naprav. | Foto Shutterstock

Novost v omrežju Telekoma Slovenije odpira vse komunikacijske potenciale pametnih ur in drugih nosljivih naprav.

Foto: Shutterstock

Telekom Slovenije v svoje omrežje že uvaja tehnološko rešitev, ki bo omogočila uporabo iste mobilne telefonske številke na več napravah. To bo zlasti dobrodošlo za imetnike pametnih ur, ki podpirajo mobilno omrežje, saj bodo tako prek pametne ure ali druge ustrezno omogočene nosljive naprave dostopni na svoji klicni številki, tudi ko pametnega telefona ne bodo imeli ob sebi.

Pri razvoju te rešitve so sodelovali z različnimi proizvajalci nosljivih naprav, zato lahko novo rešitev pričakujejo tudi uporabniki pametnih ur znamk Samsung, Google in Apple, če njihove naprave podpirajo eSIM, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Dodatne naprave, nespremenjena številka

Rešitev sledi zahtevam in potrebam uporabnikov, ki v skladu s sodobnimi trendi vse pogosteje uporabljajo nosljive naprave, tudi neodvisno od povezanega mobilnega telefona, so še pojasnili pri največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju.

Z novo napredno rešitvijo, ki jo te dni uvaja Telekom Slovenije, bodo rekreativci med svojo vadbo na prostem dostopni na svoji običajni telefonski številki, tudi če bodo svoj mobilni telefon pustili doma. | Foto: Shutterstock Z novo napredno rešitvijo, ki jo te dni uvaja Telekom Slovenije, bodo rekreativci med svojo vadbo na prostem dostopni na svoji običajni telefonski številki, tudi če bodo svoj mobilni telefon pustili doma. Foto: Shutterstock

Ne glede na uporabljeno napravo se bo uporabnik vedno predstavil s svojo mobilno številko, dohodni klic pa bo zvonil na vseh napravah. S prevzemom klica na eni izmed teh naprav bodo druge naprave prenehale zvoniti, saj bodo vse klic obravnavale kot sprejeti.

… in to še ni vse

Omenjena rešitev omogoča tudi vklop dodatnih storitev omrežja 5G in polni izkoristek vseh najnaprednejših funkcij nosljivih naprav. Že jeseni bodo sledile še druge novosti, ki bodo okrepile obseg dostopnih storitev in prispevale k še boljši uporabniški izkušnji, napovedujejo pri Telekomu Slovenije.