Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2022,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Google

Četrtek, 29. 9. 2022, 17.00

1 leto, 7 mesecev

Google napoveduje nove telefone in ure Pixel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Google | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Google bo 6. oktobra na posebnem dogodku predstavil novosti na področju strojne opreme. Med najbolj pričakovanimi so pametni telefoni Google Pixel 7 in Google Pixel 7 Pro ter pametna ura Google Pixel Watch.

Google je sedmo generacijo telefonov Pixel deloma predstavil že maja na dogodku Google I/O, a natančne specifikacije bodo znane šele 6. oktobra. Kljub temu je že jasno, kako bodo videti, saj so jih maja pokazali na odru in od takrat delili več fotografij; v bistvu so oblikovno precej podobni prejšnji generaciji, le z nekaterimi estetskimi izboljšavami in novo barvno paleto. Večje nadgradnje pa bo bodo v notranjosti telefonov, saj jih bo poganjal nov Googlov procesor Tensor G2, ki je izdelan z novim proizvodnim procesom in naj bi prinesel opazne izboljšave. Teh bodo deležne tudi kamere na obeh modelih, običajnem in Pro.

Z Google Watch tehnološki velikan vstopa na trg pametnih ur s prvim fizičnim izdelkom. Že leta je namreč bil prisoten prek operacijskega sistema Wear OS, tokrat pa bomo videli tudi, kakšno uro so si zamislili. Natančnih informacij o funkcijah ni, je pa najbrž mogoče pričakovati podoben nabor kot pri Apple Watch in Samsung Galaxy Watch, nedvomno pa je Google izkoristil tudi prednosti Fitbitove tehnologije, saj je lani prevzel to podjetje. Analitiki pričakujejo, da fokus Pixel Watch ne bo na športnih funkcionalnostih, ampak na sodelovanju z drugimi Googlovimi izdelki, predvsem s telefoni in rešitvami za pametni dom Nest.

Poleg teh velikih novosti so se pojavila ugibanja, da naj bi Google na dogodku predstavil tudi nove funkcionalnosti ali pa nižjo ceno poleti predstavljenih slušalk Pixel Buds Pro. Prav tako je pozornost usmerjena na izdelke Nest, saj je minilo že več let od posodobitve osrednje postaje Nest Hub, govorice pa omenjajo tudi usmerjevalnik. Medtem ko pričakovanja za nove medijske predvajalnike Chromecast niso velika, pa mnogi upajo, da bi lahko dobili napovedi novih funkcionalnosti na obstoječih.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte