Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2019,
14.02

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Natisni članek

Apple mobilno plačevanje

Sreda, 26. 6. 2019, 14.02

3 leta, 4 mesece

Apple Pay tudi v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Apple | Foto Reuters

Foto: Reuters

Imetniki Applovih naprav, ki uporabljajo plačilno kartico Mastercard, v Sloveniji in še 12 drugih evropskih državah lahko od danes plačujejo z mobilno denarnico Apple Pay, so sporočili iz Mastercarda.

Apple MacBook Pro
Novice Apple zaradi pregrevanja baterij vpoklical starejše macbooke

Kupci lahko z Apple Pay svoje iPhone, Applove ure, iPade in iMace uporabljajo za plačila v trgovinah, na spletnih straneh in v aplikacijah.

Napredna tehnologija plačevanja

Storitev je od danes na voljo imetnikom kartic Mastercard v Bolgariji, na Cipru, v Estoniji, Grčiji, na Hrvaškem, v Latviji, Liechtensteinu, Litvi, na Malti, Portugalskem, v Romuniji, na Slovaškem in v Sloveniji. Ponujajo jo banke Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenska sporitelna in Unicredit Bank.

V Sloveniji Mastercard storitev zagotavlja v sodelovanju z N26, Monese in Revolut, so dodatno pojasnili v Mastercardu.

Apple Pay | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot pojasnjujejo v Mastercardu, Storitev digitalnih možnosti Mastercard (Mastercard Digital Enablement Service - MDES) uporablja napredne tehnologije plačevanja - EMV, tokenizacijo in kriptografijo - za zagotavljanje integritete podatkov o imetniku kartice.

Ob uporabi kreditne ali debetne kartice z Apple Pay se številka kartice ne shrani ne na napravi ne na Applovih strežnikih, ampak sistem napravi dodeli unikatno namensko številko (Device Account Number), ki se šifrira in varno shrani v elektronskem čipu kartice. Vsaka transakcija se potrdi z uporabo enkratne dinamične varnostne kode - z uporabo kamere in prepoznavo obraza (Face ID), čitalnika prstnih odtisov (Touch ID) ali z geslom naprave.

"Zelo me veseli, da lahko v sodelovanju z družbo Apple in našimi partnerji iz bančnega sektorja imetnikom kartic Mastercard ponudimo inovativno storitev Apple Pay. Evropa je v ospredju brezstične evolucije, saj je vsaka druga transakcija na celini brezstična," je dejal poslovni direktor družbe Mastercard v Sloveniji Luka Gabrovšek.

Google Alphabet
Novice Po 13 letih Apple ni več najbolj inovativno podjetje, vodstvo je prevzel Google
Ne spreglejte