Petek,
28. 8. 2020,
8.23

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

avtocesta avtocesta nesreča nesreča policija smrt noad

Petek, 28. 8. 2020, 8.23

3 leta, 8 mesecev

V nesreči na avtocesti umrl 65-letni mopedist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

slovenska policija | Fotografija je simbolična. | Foto Siol.net

Fotografija je simbolična.

Foto: Siol.net

Na štajerski avtocesti med Ljubljano in Celjem se je v četrtek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 65-letni voznik mopeda. Nesreča se je zgodila, ko je 64-letni voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del mopeda. Voznik mopeda, ki ni nosil čelade, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti so ugotovili, da 65-letnik z omenjenim vozilom, ki ni bilo osvetljeno, sploh ne bi smel voziti po avtocesti.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je 65-letni voznik mopeda vozil po vključevalno-izključevalnem voznem pasu iz smeri Sneberij proti Šentjakobu. Za njim je pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pred izvozom z avtoceste Šentjakob zapeljal desno, proti izvozu z avtoceste in trčil v zadnji del mopeda. Voznik mopeda je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Z mopedom sploh ne bi smel voziti po avtocesti

65-letnik na glavi ni imel čelade, moped po prvih informacijah ni bil osvetljen, policisti pa so ugotovili, da je vozil moped, s katerim je vožnja po avtocesti prepovedana. Policisti so opravili ogled kraja dogodka in nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je v prometnih nesrečah na območju njihove policijske uprave v letošnjem letu umrlo 16 udeležencev v prometu.

"Vse voznike pozivamo, naj vozijo varno in upoštevajo cestnoprometne predpise. Prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Pazite na pešce na cesti, še posebej bodite pozorni do otrok, ki se ob začetku šolskega leta vračajo na naše ceste. Le z odgovornostjo lahko vsi skupaj pripomoremo, da bomo varni na cestah in da bo nesreč manj," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.