Četrtek,
14. 4. 2011,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

heroin

Četrtek, 14. 4. 2011, 10.57

8 let

Razbili združbo preprodajalcev droge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanski kriminalisti so pridržali tri dvajsetletnike, ki so na območju Ljubljane in Domžal preprodajali mamila. Preiskovalni sodnik je zanje odredil pripor.

Kriminalisti so jih pridržali petega aprila, in sicer zaradi suma storitve najmanj 22 kaznivih dejanja s področja prepovedanih drog, na podlagi odredbe sodišča pa so opravili hišni preiskavi tudi pri osebah, ki jih sumijo poskusa ropa. Preiskavo so uvedli avgusta lani, ko so prišli do informacije, da kriminalna združba na območju Domžal in Ljubljane preprodaja kokain, heroin, speed, skunk in indijsko konopljo. Med hišnimi preiskavami so fantom zasegli okoli 15.600 evrov gotovine, za katero kriminalisti sumijo, da so pridobili s prodajo prepovedanih drog. Poleg tega so našli in zasegli 61 paketov kokaina, namenjenega ulični preprodaji, manjšo količino primesi za redčenje prepovedane droge, okoli pol kilograma konoplje, 35 paketov marihuane, namenjene ulični preprodaji, pištolo znamke CZ kalibra 6,35 milimetra, tri manjše škatle prahu vinstrol – anabolični steroidi, prav tako pa so enemu osumljencu zasegli tudi orožje bokser, prirejeno za napad.

Opravili 13 hišnih preiskav V sklepni fazi kriminalistične preiskave je na območju Ljubljane in Kopra sodelovalo 88 policistov in kriminalistov PU Ljubljana, policisti Generalne policijske uprave in več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog. Kriminalisti in policisti so na podlagi odredb sodišča opravili 13 hišnih preiskav pri 13 osumljenih, od katerih so trem osebam odvzeli prostost in zanje odredili pridržanje. V tem času so zasegli oziroma dokazali preprodajo prepovedanih drog za okoli 13 gramov kokaina, 104 grame heroina in 3100 gramov konoplje.

V okviru tega predkazenskega postopka so kriminalisti preiskali tudi kaznivo dejanje preprodaje heroina v skupni teži okoli 2100 gramov, ki je bila v postopku tudi zasežena. Zoper kurirja prepovedane droge, 35- in 22-letna moška z območja Ljubljane, je preiskovalni sodniki odredil pripor. Šestega aprila je preiskovalni sodniki pripor odredil tudi za vse tri dvajsetletnike.