Gašper Lubej

Sreda,
10. 7. 2024,
17.58

Osveženo pred

5 dni, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

BBC novinar Velika Britanija umor

Sreda, 10. 7. 2024, 17.58

5 dni, 16 ur

Policija izsledila 26-letnika, ki je umoril ženo in hčerki novinarja BBC

Gašper Lubej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59
Bushey osumljenec | Šestindvajsetletni Kyle Clifford naj bi s samostrelom umoril ženo in hčerki priljubljenega novinarja radia BBC Johna Hunta. | Foto Reuters

Šestindvajsetletni Kyle Clifford naj bi s samostrelom umoril ženo in hčerki priljubljenega novinarja radia BBC Johna Hunta.

Foto: Reuters

Britanska policija je izsledila osumljenca, ki je s samostrelom umoril ženo in hčerki športnega komentatorja radia BBC Johna Hunta. Šestindvajsetletni Kyle Clifford je v torek zvečer vdrl v družinsko hišo, policija pa je nato našla tri žrtve, stare 61, 28 in 25 let. BBC-jev novinar John Hunt je komentator konjskih dirk, ki ima milijonsko občinstvo, poroča agencija AP.

Policija iz okrožja Hertfordshire severno od Londona je sporočila, da so Clifforda po celodnevnem iskanju našli v Enfieldu. "Prejema zdravniško oskrbo, saj so ugotovili, da je poškodovan. Policija nanj ni streljala."

Osumljenec je žrtve poznal

Policija je pred tem aktivirala številne sile in hkrati preko medijev osumljenca pozvala, naj se javi varnostnim organom. Javnost je opozorila, da je osumljenec nevaren, uradno pa še ni znano, ali je povezan z žrtvami. Britanski mediji sicer poročajo, da naj bi bil bivši partner ene od hčerk BBC-jevega novinarja, poroča AP. Po poročanju BBC je Clifford zapustil britansko vojsko po krajšem služenju v letu 2022.

Policija verjame, da je bil napad načrtovan, izvršen s samostrelom, morda pa tudi z drugimi vrstami orožja, poroča BBC. Policija je tekom dneva vdrla v hišo osumljenca na območju Enfielda v severnem Londonu.

Prizorišče trojnega umora: