Nedelja,
2. 10. 2022,
12.42

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

Natisni članek

pogrešane osebe smrt policija

Nedelja, 2. 10. 2022, 12.42

1 leto, 6 mesecev

Pogrešanega moškega našli mrtvega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26
Policija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Iskanje pogrešanega 80-letnega moškega z območja Idrije, ki so ga policisti in drugi iskali že tretji dan zapored, je končano. Našli so  ga mrtvega v bližnji okolici Idrije. Policisti Policijske postaje Idrija, ki so akcijo, v kateri je danes sodelovalo okoli 100 ljudi, vodili, so glede na vsa ugotovljena dejstva izključili tujo krivdo.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Nova Gorica je bil v petek okoli 20. ure obveščen, da svojci pogrešajo 80-letnega moškega, ta se je okoli 14. ure odpravil od doma, nato pa se domačim ni več oglasil, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Začela se je iskalna akcija, policistom pa se je pri iskanju poleg svojcev v večernih urah pridružilo tudi večje število gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Dole.

Miha Kordiš, Levica.
Novice Kordiš spet nad Boscarola: On je lobist multimilijonarjev, ki izkorišča svoje bogastvo #intervju

V petek okrog polnoči so na cesti Gore–Jelični Vrh našli osebni avtomobil pogrešanega, kljub nočnemu iskanju pa moškega niso izsledili. Ponoči je bila iskalna akcija začasno prekinjena in se je znova nadaljevala že čez nekaj ur.

V iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter

V soboto so se pri iskanju pogrešanega predvsem na širšem območju Jeličnega Vrha na Idrijskem policistom pridružili gasilci prostovoljnih društev Dole in Idrija, vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije in Zvezi vodnikov reševalnih psov severnoprimorske regije ter gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin; skupaj več kot 40 ljudi. V iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter letalske policijske enote Generalne policijske uprave.

Pogrešanega kljub temu niso izsledili, tako da je bila iskalna akcija popoldne začasno prekinjena.

Rusi bežijo
Novice "Pri večini Rusov, ki bežijo iz države, verjetno ne gre za nikakršne disidente"

Pogrešanega so našli nekaj pred 11. uro dopoldne v bližnji okolici Idrije

Danes od 8. ure se je iskanje na območju Idrije in okolice ter na zahtevnem in z gozdom poraslem območju Jelični Vrh–Gore–Dole nadaljevalo. Idrijskim policistom so se v iskalni akciji pridružili policisti posebne policijske enote novogoriške policijske uprave, gasilci Gasilske zveze Idrija, vodniki reševalnih psov in tolminski gorski reševalci; skupaj več kot 100 ljudi.

Pogrešanega so našli nekaj pred 11. uro dopoldne v bližnji okolici Idrije (pri Ljubevču) in ni kazal znakov življenja. Na kraju je zdravnik Zdravstvenega doma Idrija potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Idrijski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Julia Davis
Novice Ženska, ki je trn v peti Kremlju: so jo poskusili utišati?