Sreda,
16. 10. 2013,
11.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kriminal droga

Sreda, 16. 10. 2013, 11.12

8 let, 3 mesece

Pet osumljenih tihotapcev že izpustili, sedem pred preiskovalnega sodnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od 12 osumljencev tihotapljenja drog, kolikor so jih v ponedeljek policisti prijeli, so jih pet že izpustili, saj so po opravljenih hišnih preiskavah zanje minili razlogi za nadaljevanje pridržanja.

To so navedli na Generalni policijski upravi. Preostalih sedem osumljencev bo predvidoma še danes privedenih pred preiskovalnega sodnika. Trenutno poteka intenzivna izmenjava informacij in dokaznega materiala s tujimi varnostnimi organi, s katerimi bodo utemeljevali sume kaznivih dejanj v kazenski ovadbi, s katero bodo osumljence privedli k preiskovalnemu sodniku, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Glede na to, da so policisti osumljence pridržali v ponedeljek okoli 22. ure, jih morajo pred preiskovalnega sodnika privesti danes do 22. ure. Takrat se namreč izteče 48-urno policijsko pridržanje. Višji državni tožilec na Okrožnem državnem tožilstvu v Celju Ivan Žaberl ne ve točno, zoper koliko osumljenih bo tožilstvo zahtevalo pripor. O tem bodo namreč sproti odločali, je dejal za STA. Sodišče lahko o odreditvi pripora odloča zgolj v primeru, da tožilstvo predlaga pripor.

Pri osumljencih, ki jih je v ponedeljek policija prijela zaradi suma sodelovanja v mednarodni tihotapski združbi, gre za različne profile ljudi, starih med 25 in 50 let. Preiskavo, ki je trajala več kot leto dni, so začeli celjski kriminalisti, tudi večina slovenskih osumljencev izvira s tega območja, je na torkovi novinarski konferenci pojasnil direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Marjan Fank.

Največ so slovenski policisti sodelovali z nizozemskimi in angleškimi kolegi, od koder so izvirali dobavitelji in kupci drog, pa tudi s kolegi iz držav, po katerih je droga potovala, med drugim Italijo in Nemčijo. Skupno so bili v preiskavo vpleteni preiskovalci osmih držav, je še pojasnil Fank.