SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski kriminalisti v Factor banki

3

termometer

 | Foto:
Ljubljanski kriminalisti so na območju Ljubljane in Novega mesta opravili dve hišni preiskavi. Šlo naj bi za sum poslovne goljufije in domnevno oškodovanje v vrednosti 4,5 milijona evrov.

Ljubljanski kriminalisti so danes na podlagi sodne odredbe opravili dve hišni preiskavi, in sicer v Ljubljani in Novem mestu, na naslovih tako fizične kot pravne osebe. V Factor banki, ki je v postopku nadzorovane likvidacije, so našo informacijo o preiskavi na banki potrdili. V predkazenskem postopku preiskujejo sum poslovne goljufije, kazniva dejanja pa naj bi bila izvedena med letoma 2007 in 2008. Kot je zapisal Vinko Stojnšek, je policija prijavo prejela v letošnjem letu. V tistem obdobju je banko vodil Boris Pesjak.

"V hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli listinsko dokumentacijo, ki je predmet predkazenskega postopka. Po do zdaj ugotovljenih dejstvih je s kaznivim dejanjem nastala materialna škoda za okoli 4,5 milijona evrov," je pojasnil Stojnšek.

Izredna uprava naj bi že lani zoper Pesjaka vložila dve ovadbi Republika Slovenija naj bi za postopek nadzorovane likvidacije zagotovila 540 milijonov evrov državnega poroštva. Hkrati je država Factor banki namenila še novih 269 milijonov evrov za dokapitalizacijo, in sicer 160 milijonov v denarju in 109 milijonov v obveznicah.

Izredna uprava Factor banke pod vodstvom Klausa Schusterja naj bi sicer na specializirano državno tožilstvo že novembra lani vložila dve ovadbi zoper nekdanje vodstvo uprave banke. Po takratnem pisanju Dnevnika naj bi si obe ovadbi "prislužil" Pesjak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin