David Kos

Sreda,
28. 5. 2014,
8.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

trgovina Novi Sad

Sreda, 28. 5. 2014, 8.55

8 let, 5 mesecev

Kako so Novosadčanke iz trgovine pregnale oboroženega roparja (video)

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Mlad in neizkušen ropar si bo zapomnil klavrn poskus ropa trgovine, ki so mu ga preprečile tri pogumne in neoborožene ženske.

Zamaskiran in oborožen 21-letni ropar se je pozno popoldne napotil proti manjši trgovini z živili v Novem Sadu. Ob vstopu skozi vrata so se v njej nahajale lastnica trgovine, njena sestra in hčerka. Nanje je začel vpiti, zahteval denar in jim grozil z orožjem.

Lastnica trgovine roparju ni želela izročiti dnevnega izkupička, zato jo je ta s silo zvlekel k blagajni ter jo podrl na tla. Z roparjem je hitela obračunati lastničina sestra. Začela ga je pretepati in odrivati iz trgovine, a jo je nepridiprav ustavil z udarcem pištole po glavi. Kljub temu mu je kmalu postalo jasno, da poskus ne bo uspel, zato je zbežal po ulici.

Mladenka pogumno v lov za roparjem Za njim se je zapodila lastničina hči, ki je roparja celo poznala. V desetminutnem begu je bila ves čas na zvezi s policijo. Mladeniča, ki je med begom tudi odvrgel pištolo, je policija hitro prijela.

Strokovnjaki odsvetujejo takšno početje zaposlenih v primeru ropa. Materialna škoda je običajno minimalna in zavarovana, telesne poškodbe pa so lahko pogosto zelo hude, celo smrtne.