Ponedeljek,
8. 4. 2013,
19.04

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Italija rop denar zlato avtocesta avtocesta

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 19.04

8 let, 4 mesece

Italija: Spektakularen rop na avtocesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Oboroženi neznanci so na italijanski avtocesti A9 v bližini kraja Turante med mestoma Milano in Como napadli dve vozili za prevoz denarja in pobegnili z deset milijoni evrov plena.

Roparji so na avtocesti najprej uprizorili prometno nesrečo in tako blokirali promet, nato pa napadli dve oklepni vozili za transport denarja.

Napadalci so spremstvu večkrat zagrozili s streli v zrak, da bi ga prisili v predajo denarja, pri tem pa ni bil nihče ranjen. Pri tem tatovi niso ukradli samo gotovine, temveč tudi zlate palice.

Po kraji denarja so roparji zažgali tovornjak, da bi si na ta način olajšali pobeg. Del vozišča so prav tako posuli z žeblji in odvrgli več dimnih bomb, da bi tako ustavili promet. Zaradi ropa je bila avtocesta dlje časa zaprta.

Po navedbah preiskovalcev so tatovi v dveh avtomobilih pobegnili v smeri proti Švici, vendar ne po avtocesti, temveč po regionalni cesti. Pri spektakularnem ropu je poleg desetih napadalcev domnevno sodelovalo več pomagačev.

Italijanski mediji medtem sporočajo, da je šlo v drznem ropu za pravo "paravojaško akcijo". Po poročanju tamkajšnjih oblasti naj bi na zapuščeni kmetiji v bližini kraja Turate našli dva avtomobila znamke Alfa romeo in enega audija. Šlo naj bi za vozila roparjev, še poročajo mediji.

Ukradeni denar naj bi sicer izviral iz številnih regionalnih bank in nakupovalnih središč.