Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2023,
12.57

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

orožje kriminal policija

Četrtek, 6. 7. 2023, 12.57

10 mesecev

Filmska akcija slovenskih specialcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
policija | Ko je specialcem uspelo vstopiti v sobo, je osumljeni v njih nameril strelno orožje. Policisti so mu orožje odvzeli in ga prijeli. | Foto STA

Ko je specialcem uspelo vstopiti v sobo, je osumljeni v njih nameril strelno orožje. Policisti so mu orožje odvzeli in ga prijeli.

Foto: STA

Policijo so v ponedeljek nekaj pred polnočjo obvestili, da je v garažni hiši na območju ljubljanskega Viča sumljiva oseba, ki naj bi nekaj dni prej na tem območju tudi uporabila strelno orožje in streljala v zrak.

Policisti so ob prihodu na kraj opazili osebno vozilo, s katerim se je oseba od tam odpeljala, zato so vozilo začeli ustavljati. 26-letni voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo se je odpeljal v smeri Lavrice in nato naprej po glavni cesti proti Ribnici. Ker je voznik nadaljeval nevarno vožnjo, so policisti v naselju Velike Lašče uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil – stinger.

Voznik ga je prevozil in je zato moral nekaj metrov naprej vozilo ustaviti, nato pa je prižganega pustil sredi vozišča, sam pa zbežal v bližnji gozd. Policisti so vozilo zavarovali in pri tem v njem opazili dele orožja in naboje, zato so ga zapečatili in zasegli. Voznika vozila kljub večurnemu iskanju niso izsledili.

Specialna enota
Novice Specialci med hišno preiskavo prijeli oboroženo osebo

Naslednji dan so na podlagi zbranih informacij na pristojnem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja. Na podlagi predhodnih dejanj osebe, videnih delov orožja v vozilu in zbiranja obvestil so upravičeno pričakovali, da je oseba oborožena in nevarna, zato so v izvedbo hišne preiskave vključili tudi policiste specialne enote.

Osumljeni v specialce nameril strelno orožje

Tako so v torek pozno popoldne policisti specialne enote na območju Grosuplja vstopili v objekt, kjer so najprej omejili gibanje šestim osebam v hiši, nato pa locirali osumljenega, ki se je umaknil v enega izmed prostorov, ga zaklenil in pred vrata nastavil težje predmete. Ko je specialcem uspelo vstopiti v sobo, je osumljeni v njih nameril strelno orožje. Policisti so mu odvzeli orožje in ga prijeli. V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana, so pa policisti na kraj poklicali zdravstveno osebje, saj je osumljenčevo zdravstveno stanje kazalo, da potrebuje ustrezno oskrbo.

S kraja so ga odpeljali z reševalnim vozilom, nato pa so ga zaradi zdravljenja zadržali v zdravstveni ustanovi. Reševalci so na kraju preventivno pregledali šest starejših oseb, ki so bile v tem času v objektu, vendar naknadne zdravniške pomoči niso potrebovale.

Policija
Novice Priprli nasilneža iz Lucije, ki je poškodoval partnerko in udaril policista

Zasegli revolver, dve pištoli, devet pušk in večjo količino različnega streliva

Policisti so nato na naslovu ter v dveh osebnih vozilih opravili hišne preiskave, v katerih so zasegli revolver, dve pištoli, devet pušk in večjo količino različnega streliva. Ena izmed pištol, ki jo je imel v posesti osumljeni, je nelegalna in njen izvor še preverjajo. Preostalo orožje je last dveh družinskih članov osumljenega, ki imata za omenjeno orožje ustrezna dovoljenja. Ker pa osebi nista zagotovili ustrezne hrambe orožja, da do njega ne bi imela dostopa nepooblaščena oseba, so jima orožje zasegli in bodo na upravno enoto podali predlog za odvzem orožja.

Zoper osumljenega, ki ga policija še ni obravnavala, bodo izvedli prekrškovni postopek zaradi posesti nelegalnega orožja, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve naslednjih kaznivih dejanj:

- nevarne vožnje v cestnem prometu (predpisana je denarna kazen ali zaporna kazen do treh let),

- preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (predpisana je zaporna kazen od enega leta do petih let) in

- povzročitve splošne nevarnosti (predpisana je zaporna kazen do petih let).

policija, policijski avto
Novice Na Pobrežju v Mariboru neznanec oropal prodajalno
Ne spreglejte