Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2016,
16.51

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

4

Natisni članek

skoki v vodo Andrej Beuc

Četrtek, 11. 8. 2016, 16.51

7 let, 8 mesecev

15 kilometrov od mesta usodnega skoka našli truplo Andreja Beuca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

4

Andrej Beuc | Foto Facebook

Foto: Facebook

Na območju občine Kozluk v BiH so našli truplo slovenskega skakalca v vodo Andreja Beuca, ki je umrl v nedeljo po skoku z mostu v Zvorniku, je potrdila tamkajšnja policija.

Potem ko so mediji v BiH poročali, da so potapljači na območju kraja Kozluk pri Zvorniku danes našli truplo moškega, oblečenega v kopalke, so za Nezavisne novine na policiji kasneje potrdili, da gre za pogrešanega Beuca.

Truplo je prvi opazil domačin, ki ima nedaleč stran vrt in je sprehajal psa. "Pes se ni odmaknil od obale. Lajal je in ko sem prišel do njega, sem v vodi zagledal nekaj, za kar sem sprva mislil, da je lutka. Ko sem bolje pogledal, sem ugotovil, da je truplo. Takoj sem obvestil policijo. Truplo je bilo na zelo nedostopnem mestu," je besede priče povzel Blic.

Skočil 20 metrov globoko

Tragedija se je zgodila na mednarodni tekmi skakalcev v vodo v Zvorniku (BiH), ko je 34-letni Beuc iz Pleterij pri Krškem po skoku z mostu z višine okoli 20 metrov še prišel na površje in nakazal, da potrebuje pomoč, nato pa potonil v reki Drini. Reševalci mu niso mogli pomagati, saj ga zaradi kalne vode niso našli. Truplo so danes okoli 11.20 našli okoli 15 kilometrov stran na območju občine Kozluk.

Po dogodku je Beučev trener Jernej Klinar dejal, da so se reševalne službe odzvale katastrofalno: "Zadnji prizori, ko sem ga spremljal na tekmi, mi nikakor ne gredo iz glave. Dve uri po tragičnem dogodku smo ga še vedno čakali pod mostom, da bo prišel iz vode, a ni bilo nič."

V BiH so odpotovali tudi slovenski potapljači, ki so v Drini pomagali iskati truplo nesrečnega Beuca. Poleg slovenskih reševalcev so pri iskanju Slovenca sodelovali tudi člani potapljaškega kluba iz Bijeline in gasilci iz Zvornika. Iskanje sta oteževala slabo vreme in motna voda.

Beucu v spomin

V soboto in nedeljo bodo na tekmah na Mostu na Soči in v Kanal Beučevi nekdanji stanovski kolegi tekmovali v spomin nanj. Beuc se je s skoki v vodo z velikih višin ukvarjal tri leta, pred tem je pridobil licenco za profesionalnega padalca.

Ne spreglejte