SiolNET. Dom Oprema in dekor
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ustvarjamo za praznike: volneni okraski

2

termometer

Če se vam doma skriva kakšen klopčič volne, lahko iz njega ustvarite praznične okraske za božično drevesce.

Medtem ko so prodajalne in ulice že od konca novembra povsem praznično obarvane, pa bomo naše domove v večini krasili šele zdaj. Tisti, ki nimate navade postavljati božičnega drevesca, lahko kakšen okrasek obesite tudi na suhe veje, ki jih prej pobarvate z belo (ali kakšno drugo) barvo, lahko pa okrasite tudi lončnice, ki vas spremljajo vse leto.

Če ste naveličani bunkic ali ste jih skozi prejšnje sezone morda razbili, si lahko nekoliko bolj trpežne okraske naredite tudi sami. Mi smo tokrat ustvarjali z volno.

Ker boste delali z lepilom, najprej primerno zaščitite delovno površino – priporočamo kar časopisni ali navaden papir, na katerega tudi narišete šablono, po kateri boste delali okraske. Te lahko ustvarite poljubnih oblik, od zvezd, src, zvoncev in celo smrečic.

Na narisane vzorce zlijte malo lepila in razvijte volno. Pustite, da lepilo prepoji volno, nato pa oblikujte zunanji rob poljubnega motiva. Ko boste ustvarili okvir, volno nanesite tudi po notranjosti šablone. Lahko delate natančne vzorce ali pa volno zgolj poljubno zvijate. Na lepljivo volno lahko posujete tudi bleščice ali druge dodatke. Ko boste zadovoljni z izdelkom, pustite volno in lepilo sušiti čez noč, nato pa okrasek odlepite od podlage. Na vrhu skozi okrasek potegnite še en kos volne, da ga boste lažje obesili na smrečico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin