SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Soustanovitelj BlackBerryja prodaja svoje delnice

1

termometer

Mike Lazaridis je za 3,5 milijona BlackBerryjevih delnic pridobil 26,5 milijona ameriških dolarjev, njegov lastniški delež je tako padel pod pet odstotkov.

S tem, ko je njegov lastniški delež padel pod to mejo, Lazaridisu ni več treba poročati regulatorjem o nadaljnjih prodajah delnic podjetja, ki ga je soustvaril pred skoraj 30 leti. Pred prodajo je namreč imel 5,68 odstotka delnic tega kanadskega visokotehnološkega podjetja, ki je nekoč poslovalo pod imenom Research in Motion, zdaj pa jih ima 4,99 odstotka.

BlackBerry si močno prizadeva izkopati iz rdečih številk, a vsaj za zdaj brez uspeha. Prodaja njegovih pametnih telefonov vztrajno pada, v zadnjem četrtletju pa so pridelali 4,4 milijarde dolarjev izgube. Novi prvi mož John Chen pa je s svojimi odločnimi in jasnimi načrti vendarle povrnil nekaj optimizma vlagateljem in nekoliko pognala ceno delnice nad 5,44 dolarja, kolikor je znašala njena najnižja vrednost v zadnjih 52 tednih.

Lazaridis je 3,17 milijona svojih delnic prodal v ponedeljek po 7,55 dolarja, nadaljnjih dobrih 330 tisoč pa dan pozneje po 7,63. Še dobro zanj, ker je včeraj delnica bila vredna samo še 7,06 dolarja ali dobrih 40 odstotkov manj kot v začetku leta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin