SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odkrili veliko varnostno luknjo v predvajalniku Adobe Flash Player

4

termometer

Napaka v vtičniku za internetne brskalnike Adobe Flash Player, brez katerega ne delujejo številne spletne večpredstavnostne vsebine, ogroža milijone uporabnikov. Popravek šele prihodnji teden.

Strokovnjak za računalniško varnost z vzdevkom Kafeine je na svoji spletni strani pred kratkim objavil zapis, v katerem opozarja na kritično varnostno luknjo v predvajalniku multimedijskih vsebin Adobe Flash Player.

Heker, ki bi uspešno zlezel skoznjo, bi lahko prevzel nadzor nad uporabnikovim računalnikom, opozarja Kafeine. Flash Player je sicer eden najbolj razširjenih vtičnikov za spletne brskalnike Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari - redno ga posodablja več kot 400 milijonov uporabnikov. V podjetju Adobe, ki je ranljivost njihove programske opreme na uradni spletni strani medtem že potrdilo, navajajo, da so ogroženi uporabniki različic 16.0.0.287 in starejših (okolji Windows in Mac), 11.2.202.438 in starejših (okolje Linux) ter 13.0.0.262 in drugih različic serije 13.x. Katero imate nameščeno, lahko preverite na tej povezavi.

Med čakanjem na popravek smo prepuščeni sami sebi Adobe sporoča, da bo popravek predvidoma na voljo prihodnji teden. V podjetju Symantec, ki je znano po protivirusni programski opremi Norton Antivirus, uporabnikom medtem svetujejo, naj se izogibajo datoteke Trojan.Swifi, ki so jo med analizo varnostne grožnje že povezali z nekaj hekerskimi napadi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin