SiolNET. Digisvet Novice
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vsebinske okrepitve zahtevajo več denarja

Netflix draži svoje naročnine

0,56

termometer

Netflix
Ponudnik pretočnih videovsebin Netflix bo v Združenih državah povišal vse tri svoje naročnine - tudi do 18 odstotkov. Foto: Reuters

Za zdaj v ZDA, a bi bilo težko verjeti, da bodo Evropo izvzeli od podražitev.

Ponudnik pretočnih videovsebin Netflix bo v Združenih državah povišal vse tri svoje naročnine. Sorazmerno največ se bo podražil standardni plan, ki bo namesto 11 dolarjev (9,75 evra) mesečno poslej še dva dolarja (1,75 evra) več.

Za enak znesek se bo podražila tudi najdražja od treh naročnin, za katero morajo zdaj v ZDA odšteti 14 dolarjev (12,40 evra). Prizanesli ne bodo niti tistim z najcenejšo naročnino, ki se bo povečala z osmih na devet dolarjev mesečno (z dobrih sedem na slabih osem evrov mesečno).

Digisvet Netflix kjerkoli v Evropski uniji tako kot doma

Novim naročnikom bodo takoj začeli obračunavati nove višje naročnine, obstoječim pa bodo, kot so pojasnili, nove cene uveljavili v naslednjih mesecih.

Vsebina je kralj

Večino denarja Netflix porablja za nove vsebine – tako svoje ekskluzivne kot tudi tiste, ki jih licencirajo od drugih. Za lani so napovedovali vsaj sedem milijard evrov tovrstnih naložb, oktobra lani pa so napovedali, da se bodo za iste namene zadolžili še za približno 1,8 milijarde evrov.

Houston, imamo problem! Trendi Na Netflix je prišel prvi slovenski film, Houston, imamo problem!

Netflix še vedno ustvarja negativen denarni tok (prihodki, zmanjšani za vrednost poslovnih naložb), kar delničarje in naložbenike verjetno ne navdušuje najbolj. Toda naložbe se obrestujejo drugje: v ZDA so imeli ob zadnjem lanskem trimesečju 58 milijonov naročnikov, po vsem svetu pa skupaj 137 milijonov.

Netflix Digisvet Netflix v Avstriji preizkuša tedenske naročnine

Še ta teden bomo vedeli več

Njihova pričakovanja glede nadaljevanja strme rasti števila uporabnikov ostajajo optimistična. V četrtek bodo naslednjič poročali o prihodkih in tudi kaj več o trenutnem številu naročnikov, takrat naj bi tudi preverili, ali so se njihove napovedi o 147 milijonih uporabnikov po vsem svetu uresničile.

Kevin Spacey Slavni Netflix odpustil Kevina Spaceyja

Vsekakor pa v novih poročilih ne bodo več šteli tistih, ki so še vedno v obdobju brezplačnega preizkusa, kajti, kot pravijo, ti preizkuševalci dodajajo šum v njihove napovedi o številu članov, kakor imenujejo svoje naročnike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin