SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

iOS prehitel Windows

0

termometer

Apple je objavil, da najnovejšo različico iOS 9 uporablja že 75 odstotkov naprav s tem operacijskim sistemom.

Rekorden padec prodaje osebnih računalnikov v zadnjem lanskem trimesečju je Applovemu operacijskemu sistemu iOS omogočil, da je lani prvič prehitel operacijski sistem Windows po številu prodanih naprav.

Lani so tako prodali nekaj več kot 300 milijonov računalnikov Mac, pametnih telefonov iPhone in tablic iPad. Če od tega odštejemo okrog deset milijonov računalnikov Mac, dobimo okrog 290 milijonov lani prodanih naprav z operacijskim sistemom iOS.

V tem obdobju je število prodanih naprav z operacijskim sistemom Windows doseglo 275 milijonov. Devetka prevladuje, iOS 9.3 že na poti Operacijski sistem Android sicer še vedno ostaja v veliki prednosti, a je treba vedeti, da Android uporabljajo številni proizvajalci, medtem ko iOS uporablja in razvija en sam proizvajalec – Apple.

Apple je medtem objavil, da je najnovejši iOS 9 nameščen na 75 odstotkih naprav, ki uporabljajo ta operacijski sistem. Devetka, ki so jo objavili septembra, je v zadnjem mesecu tako pri razširjenosti uporabe pridobila še štiri odstotne točke.

Med tistimi, ki devetke še ne uporabljajo, jih 72 odstotkov uporablja iOS 8, preostali pa eno izmed še starejših različic. Morda jih bo prepričal iOS 9.3 z nekaterimi novimi funkcijami in načini dela – prva beta je prišla v javnost ravno te dni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin