SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bitstamp znova omogoča trgovanje z bitcoini

4

termometer

Borza za bitne kovance Bitstamp je po nedeljskem hekerskem napadu, zaradi katerega ni poslovala vse od ponedeljkovega dopoldneva, ob 22. uri po našem času znova začela delovati.

Vodstvo borze >Bitstamp, ki sta ga pred tremi leti ustanovila slovenska podjetnika Nejc Kodrič in Damijan Merlak, je vlagateljem v digitalno valuto bitcoin ob ponovnem odprtju ponudilo tudi nekatere nove storitve, kot je integracija platforme za izboljšano varnost upravljanja s sredstvi BitGo.

Kot sta pred dnevi javnosti sporočila Kodrič in Merlak, je ena od največjih borz bitnih kovancev na svetu po hekerskem napadu dobila povsem nove strojne temelje. Interakcija med Bitstampom in strankami naj bi od zdaj sicer delovala prek Amazonovega Amazon Web Services, ki velja za eno od najbolj varnih in zanesljivih storitev računalništva v oblaku, so zapisali pri Bitstampu.

Vsi vlagatelji, ki s svojim digitalnim premoženjem upravljajo prek Bitstampa, bodo do 17. januarja za svojo potrpežljivost in zaupanje ob transakcijah bitcoinov za nameček oproščeni plačila provizije, pa piše portal Cointalk.

Vrednost ukradenih digitalnih kovancev presegala štiri milijone evrov Če malo osvežimo spomin: v nedeljo, 4. januarja, so Bitstampove strežnike napadli za zdaj še neznani hekerji in odtujili približno 19 tisoč bitnih kovancev v skupni vrednosti približno 4,3 milijona evrov. Vodstvo Bitstampa na čelu z direktorjem podjetja Nejcem Kodričem se je zato odločilo za začasno zamrznitev vseh transakcij in hranjenih sredstev vlagateljev ter vnovično postavitev vse sistemske infrastrukture. Trenutno sicer še ni znano, kdaj in če sploh bo borza nekaterim strankam, prizadetim v hekerskem vdoru, povrnila izgubljeno digitalno premoženje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin