Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
1. 10. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

FIFA nogomet Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 1. 10. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Jan Oblak v elitni družbi Ronalda, Messija in drugih superzvezdnikov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Iztekajoči se teden je med ljubitelji videoiger zaznamoval izid Fife 18, najnovejše simulacije nogometa, ki že več kot dve desetletji velja tudi za najbolj prodajano serijo nogometnih in nasploh moštvenih športnih iger. EA Sports, razvojni studio, ki izdaja Fifo, je na spletni strani ob izidu igre objavil seznam sto najboljših nogometašev v Fifi 18. Med njimi sta tudi dva Slovenca. 

Kako dober je nogometaš, nam v igrah serije Fifa (in večini drugih športnih videoiger) pove njegova splošna ocena oziroma tako imenovani rating, ki lahko znaša od 1 do 100. Splošna ocena je odslikava več deset igralčevih sposobnosti, ki so prav tako ocenjene z vrednostmi od 1 do 100, segajo pa od natančnosti strela in podaj prek timske igre do hitrosti in izbijanja žoge. 

Najboljši nogometaš v Fifi 18 je član Reala iz Madrida Cristiano Ronaldo. Ocenjen je s 94 točkami, čisto za petami pa mu je zvezdnik Barcelone Lionel Messi z ratingom 93. Na tretjem mestu je z oceno 92 novopečeni "Parižan" Neymar.

Cristiano Ronaldo je letos tudi obraz na naslovnici videoigre Fifa 18.  | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je letos tudi obraz na naslovnici videoigre Fifa 18. Foto: Reuters

Najboljšo deseterico nogometašev v Fifi 18 zaokrožujejo:

- Luis Suarez, Barcelona: 92,

- Manuel Neuer, Bayern München: 92,

- Robert Lewandowski, Bayern München: 91,

- Sergio Ramos, Real Madrid: 90,

- Eden Hazard, Chelsea: 90,

- Toni Kroos, Real Madrid: 90,

- Gonzalo Higuain, Juventus: 90.

Še ena potrditev, da je Slovenija valilnica zelo dobrih nogometnih vratarjev

Najboljši slovenski nogometaš v igri Fifa 18 je vratar madridskega Atletica Jan Oblak. Studio EA Sports ga je ocenil z visokimi 88 točkami, kar je dovolj za 31. mesto na seznamu najkakovostnejših igralcev nogometa v letošnji Fifi. Oblak je tudi šesti najboljši vratar v Fifi 18 - ob Neuerju so ga prehiteli še David De Gea, Gianluigi Buffon, Thibaut Courtois in Hugo Lloris.

Predstavitvena kartica Jana Oblaka v igri Fifa 18 z nekaj njegovimi najbolj ključnimi sposobnostmi. Izstopa predvsem obvladovanje žoge (90).  |  Foto: EA Sports | Foto: Predstavitvena kartica Jana Oblaka v igri Fifa 18 z nekaj njegovimi najbolj ključnimi sposobnostmi. Izstopa predvsem obvladovanje žoge (90). | Foto: EA Sports

Jan Oblak se v igri Fifa 18 po sposobnostih uvršča tik za legendarnega Zlatana Ibrahimovića in pred številne superzvezdnike svetovnega nogometa. Med drugim se je zavihtel pred Mesuta Özila, Paula Pogbaja, Andresa Iniesto, Isca. 

Slovenija ima med stotico najboljših nogometašev v najnovejši Fifi še enega predstavnika, in sicer še enega vratarja - Samirja Handanoviča, ki na 46. mestu z oceno 87 zastopa barve milanskega Interja. 

Med slovenskimi nogometaši, ki niso vratarji, je v Fifi 18 z ratingom 81 najboljši Kevin Kampl. Sledijo mu Valter Birsa (80), Josip Iličić (80) in Jasmin Kurtić (76).

Najboljši slovenski nogometaši v igri Fifa 18. |  Foto: posnetek zaslona / futwiz.com | Foto: Najboljši slovenski nogometaši v igri Fifa 18. | Foto: posnetek zaslona / futwiz.com

Najnižjo splošno oceno v igri Fifa 18 med Slovenci ima branilec Gregor Sikošek (54), ki igra za danski Silkeborg. 


Preberite tudi:

Goran Dragić med najboljšimi v najbolj priljubljeni košarkarski videoigri

Ne spreglejte