TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2011,
13.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ben Affleck Jennifer Garner Matt Damon

Petek, 24. 6. 2011, 13.16

6 let, 6 mesecev

Ben Affleck – Mesto mu leži pod nogami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Igralec Ben Affleck je s svojim drugim režijskim projektom, trilerjem Mesto (The Town) prekosil samega sebe. Navdušil je gledalce in kritike, zdaj si ga lahko ogledate tudi v Videoteki na SiOL TV!

Oskarjevi nagrajenec Ben Affleck (Dobri Will Hunting, Zbogom, punčka) v napetem kriminalnem trilerju Mesto (The Town), ki je nastal po knjižni predlogi Prince of Thieves Chucka Hogana, režira in igra glavno vlogo. Film govori o roparjih in policistih, prijateljstvu in izdaji, ljubezni in upanju ter pobegu pred preteklostjo, ki nima prihodnosti.

Nagrajeni režijski prvenec

Ben Affleck je priznan igralec, scenarist in režiser. Zaslovel je leta 1997 na filmskem festivalu Sundance s Slediti Amy Kevina Smitha in Do zadnjega trenutka Marka Pellingtona.

Njegov režijski prvenec Zbogom, punčka (Gone Baby Gone), za katerega je po romanu Dennisa Lehaneja tudi pomagal napisati scenarij, mu je prinesel vrsto nagrad kritiških združenj.

Napovednik filma Zbogom, punčka:

Leta 2006 so ga kritiki hvalili za vlogo v temačni drami Hollywoodland – na beneškem festivalu je prejel nagrado volpi in bil v igri za zlati globus in nagrado kritikov. Pred kratkim je nastopil v filmih Extract, Mu pač ni do tebe (He’s Just Not That Into You) in Državniške igre (State of Play). Lani je igral v filmu The Company Men s Kevinom Costnerjem in Tommyjem Leejem Jonesom.

Napovednik filma The Company Men:

Napovednik filma Dobri Will Hunting:

Poleg uspešne filmske kariere je Affleck tudi strasten človekoljub in se zavzema za človekove pravice. Marca 2010 je ustanovil združenje Eastern Congo Initiative (ECI), ki naj bi pomagala prebivalcem Konga razvit samozadostno in uspešno družbo. Gre za prvo ameriško združenje za pomoč in zbiranje denarja, ki se posveča zgolj prebivalcem vzhodnega dela Konga. Affleck je tudi dolgoletni politični aktivist in podpira mnoge dobrodelne organizacije, med njimi Feeding America, A-T Children’s Project in The Jimmy Fund.

Vse njegove ženske

Affleck je od leta 2005 poročen z igralko Jennifer Garner, skupaj imata dve hčerki, Violet Anne, rojeno decembra 2005, in Seraphino Rose Elizabeth, rojeno januarja 2009. Z Jennifer Garner se je zbližal na snemanju filma Daredevil. Zaročila sta se po devetih mesecih.

Zelo odmevna je bila njegova zveza z igralko Gwyneth Paltrow leta 1998, s katero se je zbližal po razpadu njene zveze z Bradom Pittom. Še bolj medijsko odmevna pa je bila njegova zveza s pevko in igralko Jennifer Lopez. Klicali so ju celo "Bennifer". Razšla sta se po dveh letih leta 2004.

Osemintridesetletni igralec se je zaradi težav z alkoholom zdravil leta 2001. Takrat si je zaželel polnejše življenje brez alkohola. Po vlogi v filmu As v rokavu (Smokin' Aces) je prenehal tudi kaditi, saj je vloga od njega zahtevala stalno kajenje. Po enem tednu verižnega kajenja je raje prenehal.

Ne spreglejte