SiolNET. Avtomoto Testi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Subaru impreza XV

4

termometer

Za subaru imprezo bi težko rekli, da se izgubi v množici avtomobilov. Še toliko manj v crossover različici XV. Toda ali je samo prepoznavnost res dovolj?

Je zgolj prepoznavnost lahko dovolj?

V poplavi med seboj podobnih avtomobilov se je vedno užitek usesti v avtomobil, ki izstopa. Pri Subaruju (z negativno izjemo trezie) pač še vedno izdelujejo prepoznavne avtomobile z jasno osebnostjo, ki s kombinacijo bokserskega motorja in stalnega štirikolesnega pogona ciljajo na točno določen krog kupcev. Toda ali sta le prepoznavnost in posebnost dovolj? Impreza se pač pregovorno pelje odlično in zna narediti vsakdanjo vožnjo privlačno, a kaj ko japonski inženirji morda vse preveč stavijo le na te adute.

Impreza za brezpotja? V teoriji in ne v praksi

Navzven se impreza XV od klasične razlikuje po plastičnih obrobah nad blatniki. Od tal je enako dvignjena (15 centimetrov), zato ta impreza seveda ni forester, saj k terenu vabi bolj v teoriji kot praksi. Bila naj bi namenjena mlajšim kupcem, ki se radi odrekajo omejitvam in hočejo zapeljati z asfaltnih površin. A daleč zunaj urejene ceste vas ta impreza ne more zapeljati. Gre torej bolj za šminko in nič posebej drugega.

O imprezi že vemo ...

Ker je pri različici XV dodana le plastika, lahko o njej trdimo podobno kot za ostale impreze. Njen glavni adut je torej predvsem vožnja, še posebej na makadamski podlagi. Nad odzivnostjo dvolitrskega dizelskega motorja s 100 kilovati nismo imeli pripomb (razen pri nizkih vrtljajih), zato pa nas niso navdušili dolgi in občasno nenatančni hodi ročnega šeststopenjskega menjalnika. Na drugi strani ugajajo prestavna razmerja menjalnika, saj je navor na voljo v precej širokem območju.

Notranjost impreze brez presežkov

Notranjost impreze presežkov ne ponuja in na mestu je vprašanje, ali je v času poplave tehnoloških novosti zgolj zanašanje na vozne lastnosti (in značilen zvok bokserskega motorja) še dovolj za prodajno uspešnost. Sedeži so oblikovani bolj športno, kakovost in izbira materialov v notranjosti pa ni povsem na ravni avtomobila, ki stane več kot 26 tisoč evrov. Zapriseženi "subaristi" sicer znajo marsikaj spregledati, toda – kako dolgo še?Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin