Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
4.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mazda Športni Avtomoto

Petek, 18. 12. 2015, 4.54

8 let

Mazda MX-5 roadster coupe 1,8i

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mazdin prodajni rekorder med roadsterji je na voljo tudi s trdim električno premičnim ostrešjem. Tisti, ki se ne marajo voziti s "šotorom" nad glavo, prevažajo s seboj za 37 kilogramov več mase.

Plus 37 kilogramov

Tolikšna je namreč razlika med trdim in platnenim ostrešjem. Električno odpiranje oziroma zapiranje strehe ima kljub 12 sekund trajajoči operaciji majhno napakico – pred odpiranjem in po zapiranju zahteva ročno uporabo "klipsne". Kdor na to pozabi, "jih pa sliši", saj ga na to spomni zvočni signal.

Prtljažnik ni v igri

Pospravljanje strešne pločevine in zadnjega stekla ne vpliva na velikost prtljažnega prostora. Ta tudi pri odprti strehi ostaja enako velik, se pravi enako majhen. Pri tem v dnu še vedno ostaja tista pravokotna vdolbina, v kateri lahko iz trgovine pripeljemo "gajbo pira". Tako so se namreč pri Mazdi pohvalili že ob predstavitvi druge generacije, ki je odpravljala to "pivsko" pomanjkljivost predhodnice.

Enako pod "šotorom" in pločevino

V notranjosti pod "hardtopom" lahko v primerjavi s platneno streho opazimo le drobno malenkost – to sta dve stikalci poleg varnostnih utripalk. Seveda služita odpiranju oziroma zapiranju strehe. Vse drugo ostaja nespremenjeno, lahko pa znova pohvalimo športni vtis, ki ga daje pet okroglih merilnikov. Tisti srednji je za temperaturo olja.

Enake vozne lastnosti

Vozne lastnosti "pločevinastega" roadsterja ostajajo nespremenjene, seveda pa je v kabini precej manj hrupa. Nekaj manjša poraba na testnem krogu nakazuje na boljšo aerodinamiko vozila, poleg tega pa lahko objavljamo tudi delne porabe, ker je v testni mazdi vgrajen potovalni računalnik. Sicer pa verjamemo, da ima marsikdo pod takšno trdo streho občutek večje varnosti, je pa to stvar osebnega prepričanja.



Ne spreglejte