Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
7.34

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

nesreča nesreča Jesenice

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 7.34

5 let, 1 mesec

Umrl voznik tovornjaka, vozniki spet zelo neodgovorni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12
jesenice avtocesta | Foto DARS

Foto: DARS

Na gorenjski avtocesti sta se zjutraj zgodili dve nesreči. Prva pri Lescah, kjer je bil dalj časa zaprt vozni pas, druga pa pri Jesenicah, kjer je umrla ena oseba.

Na gorenjski avtocesti sta se dopoldne zgodili dve nesreči, obe v smeri Jesenic.

  • Pri priključku Lesce se je zgodila nesreča, v kateri je udeleženo eno vozilo, policija pa sumi na lažje poškodbe pri udeležencih. Zaprt je bil vozni pas proti Avstriji.
  • Na Hrušici sta trčili dve tovorni vozili. Avtocesta je bila zaradi nesreče več ur zaprta, kar je povzročilo daljši zastoj.

Prva nesreča se je po prvih podatkih zgodila zaradi preutrujenosti voznika, ki je z vozilom po nesreči obstal na travnati brežini ob odstavnem pasu.

V nesreči sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe. Gre za samoudeležbo in prekršek nepravilne strani vožnje.

Trčil v stoječo kolono

V drugi nesreči, ki se je v isti smeri zgodila pred bencinskim servisom na Hrušici, pa sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Prvi udeleženec je zadnji stal v koloni tovornih vozil na voznem pasu, povzročitelj pa je od zadaj silovito trčil vanj.

Oba sta slovenska prevoznika. Povzročitelj nesreče je umrl na kraju dogodka. Na kolono je voznike opozorila prometna signalizacija Darsa.

Trenutno je proti Karavankam približno trikilometrska kolona tovornih vozil, ki se bo po sprostitvi prometa premaknila bližje predoru. Kolona je na voznem pasu.

Policija s pohvalo in grajo voznikov v koloni

Policija je pohvalila voznike, ki so hitro omogočili reševalni pas in neoviran dostop reševalnih ekip. Ob tem so se znova pojavili posamezniki, ki so po nesreči začeli obračati svoja vozila in vozili v nasprotno smer do izvoza z avtoceste.

"V primeru daljše zapore avtoceste policisti vedno poleg nujnih nalog na kraju dogodkov takoj začnejo tudi ustvarjanje pogojev in aktivnosti za varno izpraznitev avtoceste prek najbližjega priključka. Zato voznike pozivamo, naj vedno počakajo in naj samoiniciativno ne obračajo in vozijo v napačno smer," so sporočili s policije.

Razloga za to sta naslednja: 

  • obračanje in vožnja v nasprotno smer sta prepovedana,
  • običajno se tovorni promet ne preusmerja na vzporedne ceste in ti vozniki vožnjo nadaljujejo do kraja nesreče ali dogodka - posledično lahko vozila čelno trčijo in se zgodijo nove nesreče.

Promet se, kot vsako jutro, zgoščuje na vpadnicah proti Ljubljani.

Ne spreglejte