Gregor Pavšič

Četrtek,
10. 10. 2024,
6.30

Osveženo pred

4 ure, 35 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Natisni članek

Tata Motor Ratan Tata

Četrtek, 10. 10. 2024, 6.30

4 ure, 35 minut

Ratan Tata

Umrl je 86-letni Ratan Tata, oče nekoč najcenejšega avtomobila na svetu

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
Ratan Tata | Ratan Tata je skupino Tata Group vodil več kot 20 let. | Foto Reuters

Ratan Tata je skupino Tata Group vodil več kot 20 let.

Foto: Reuters

V 87. letu starosti je umrl Ratan Tata, nekdanji predsednik indijskega konglomerata Tata Group.

Družbo Tata Group so ustanovili 1868 in velja za največji indijski konglomerat. Eden njegovih najprepoznavnejših predsednikov je bil Ratan Tata, ki je podjetje vodil več kot 20 let in v tem času z odmevnimi prevzemi ponesel ime tudi na svetovni oder. V času njegovega vodenja je skupina Tata postala vplivnejša tudi v avtomobilskem svetu.

Pomladil vodstvene strukture in družbo Tata popeljal v svet

Diplomiral je na zasebni univerzi Cornell v ZDA in se leta 1962 vrnil v Indijo ter začel delati v podjetju, ki ga je ustanovil njegov pradedek. Delal je v več podjetjih znotraj skupine in leta 1991 postal njen predsednik. V času indijskih gospodarskih reform mu je uspelo pomladiti vodstvene strukture svojih podjetij in na čelo postaviti mlajše ljudi, obenem pa je tudi sam prevzel večji vpliv pri njihovem vodenju.

Leta 2007 je prevzel anglo-nizozemskega jeklarja Corus za 13 milijard dolarjev, kar je bil do takrat največji tuji prevzem, ki ga je opravilo katerokoli indijsko podjetje. Leta 2008 je Tata prevzela tudi Jaguar, Land Rover in Ford za 2,3 milijarde dolarjev.

Ratan Tata in njegov najbolj znani avtomobil tata nano. | Foto: Reuters Ratan Tata in njegov najbolj znani avtomobil tata nano. Foto: Reuters

Tata nano je stal le nekaj več kot tisoč dolarjev

Pri družbi Tata Motors je bil Tatov projekt lansiranje modela indica, ki je bil prvi v Indiji zasnovan in izdelan avtomobil, in nana, najcenejšega avtomobila na svetu. Zanj je Ratan Tata osebno prispeval prve skice. Nano je stal takratnih sto tisoč rupij. Tata je želel izdelati cenovno dostopen in zato množični avtomobil za Indijce, toda težave s slabimi varnostnimi standardi in marketingom so po desetletju pripeljale do konca tega avtomobila. Omenjena indica je bila na drugi strani prodajno veliko uspešnejša.

Ko se je leta 2012 umaknil z mesta predsednika uprave Tata Group, je svoj denar vlagal v mlada indijska zagonska podjetja. Nikoli ni bil poročen, znan je bil po mirni osebnosti in bil visoko cenjen v indijski družbi. Za svoj doprinos k družbi in gospodarstvu je leta 2008 dobil priznanje Padme Vibhushan, ki je drugo najvišje indijsko civilno odlikovanje.

Ratan Tata je bil v starosti 86 let že dalj časa bolan in na oddelku za intenzivno nego v bolnišnici v Mumbaju.