Sreda,
3. 7. 2024,
19.51

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Oglasno sporočilo
noad počitnice dopust poletje vzdrževanje klimatske naprave klimatska naprava servis Citroen PR članek

Natisni članek

Sreda, 3. 7. 2024, 19.51

2 tedna, 3 dni

Redno vzdrževanje avtomobilske klimatske naprave: ključ do zdravega zraka v vašem avtu

Oglasno sporočilo
_6ZN9622_1200 | Foto C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Poletje je tukaj in z njim dolgo pričakovani dopusti. Preden se odpravite na morje in uživate v poletnih radostih, poskrbite, da bo vaša vožnja varna in udobna. Ena najpomembnejših stvari, ki jih morate preveriti, je delovanje vaše klimatske naprave. Nihče si ne želi, da mu na poti na morje neha delovati klimatska naprava. Ko poleti vstopimo v avto in vklopimo klimatsko napravo, pa nas lahko preseneti tudi neprijeten vonj, kar lahko negativno vpliva na naše zdravje. Da bi se vsemu temu izognili, sta ključnega pomena redno vzdrževanje in dezinfekcija klimatske naprave.

Zakaj je pomembno vzdrževanje klimatske naprave?

Redno vzdrževanje klimatske naprave preprečuje razvoj mikroorganizmov in plesni v prezračevalnem sistemu. Ti lahko povzročijo neprijeten vonj in imajo škodljive učinke na zdravje, še posebej pri osebah z alergijami ali drugimi zdravstvenimi težavami. Neprijeten vonj ob vklopu klimatske naprave je pogosto znak, da so se bakterije in plesni že razmnožile. Preprosto odpiranje oken ne bo rešilo težave – mikroorganizmi ostanejo v sistemu in lahko povzročijo resne zdravstvene težave.

Kaj vključuje vzdrževanje klimatske naprave?

  • Zamenjava zračnega filtra: Zračni filter preprečuje, da bi nečistoče in alergeni vstopili v notranjost vozila. Njegova redna menjava je ključna za zagotavljanje svežega zraka.
  • Čiščenje prezračevalnih poti: S tem odstranimo nakopičeno umazanijo.
  • Dezinfekcija sistema: Uporaba ustreznih dezinfekcijskih sredstev zagotavlja, da bo zrak v vozilu svež in čist.
  • Preverjanje tesnjenja sistema in polnjenje plina: Zagotavljanje, da je sistem pravilno tesnjen in napolnjen s plinom, je bistvenega pomena za optimalno delovanje klimatske naprave.

_6ZN8890_1200 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Ali veste, kdaj je treba uporabiti gumb za kroženje zraka?

Mnogi vozniki ne vedo, kdaj in zakaj je treba uporabiti gumb za kroženje zraka v vozilu. Predvsem je to pomembno:

  • Po ohladitvi vozila: Ko dosežete želeno temperaturo, uporabite gumb za kroženje zraka, da zmanjšate porabo energije. Klimatska naprava ne bo potrebovala hlajenja vročega zraka iz zunanjosti, kar bo zmanjšalo porabo goriva.
  • Med vožnjo v zastojih: Uporabite kroženje zraka, da preprečite vstop izpušnih plinov iz vozil pred vami. S tem boste zagotovili boljšo kakovost zraka v vozilu.

_6ZN8844_1200 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Obiščite pooblaščene servise Citroën

Preden se odpravite na poletni dopust, obiščite pooblaščene servise Citroën in poskrbite za redno vzdrževanje ter dezinfekcijo svoje klimatske naprave. Naši strokovnjaki bodo preverili vse ključne dele sistema, zamenjali filtre in poskrbeli, da bo vaša klimatska naprava delovala brezhibno. Ob tem vam bodo predstavili tudi vse prednosti ionizacije za izboljšanje kakovosti zraka v vašem vozilu.

Ne tvegajte neprijetnih presenečenj na poti – poskrbite, da bo vaša klimatska naprava pripravljena na poletne vročine. Obiščite nas še danes in se pripravite na brezskrbno uživanje v poletnih počitnicah!

Naročnik oglasnega sporočila je C AUTOMOBIL IMPORT, D. O. O.