Sobota,
4. 8. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

2

Natisni članek

knjiga Ferrari

Sobota, 4. 8. 2018, 6.00

5 let, 8 mesecev

Prihaja Ferrarijeva knjiga, dražja kot volkswagen golf #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

2

Ultimativna Ferrarijeva knjiga bo kupcem od oktobra na voljo za 25 tisoč evrov. To je več kot stane dobro opremljen volkswagen golf oziroma osnovni audi A3. Toda tisti, ki si jo bo lahko privoščil, bo na 514 straneh našel redko videne fotografije in nekatere informacije neposredno iz Ferrarijevih arhivov.

Avtomoto Izjemno srečanje v čast prav posebnega ferrarija #video

Avtomoto Kdo je novi šef Ferrarija?
ferrari enzo Schumacher
Avtomoto To je ferrari z ekskluzivnim pedigrejem

Ročno šivane platnice, postavljene pod pokrov Ferrarijevega dvanajstvaljnika

Čeprav k višji ceni pripomore že omemba imena Ferrari, pa bo kupec za malenkost več kot 25 tisoč evrov dobil še unikaten pokrov motorja na kromiranem stojalu, ki spominja na izpušne cevi Ferrarijevih dirkalnikov iz 60. let. Že to, kako se odpre rdeč pokrov dvanajstvaljnega motorja, je prava paša za oči, ljubitelji vzpenjajočega se konja pa bodo morali z naročilom pohiteti. Izdelali bodo le 250 primerkov, na vsakem pa bo podpis Ferrarijevega predsednika upravnega odbora Johna Elkanna, Piera Ferrarija, sina Enza, in pred kratkim umrlega Sergia Marchionneja.

Tako kot potniške kabine superšportnikov iz Maranella so tudi tukaj platnice, oblečene v rdeče usnje, ročno šivane. Za zdaj natančnih podatkov, kaj točno bo v knjigi, ni. Italijani so le namignili, da bo mogoče videti za zdaj še neobjavljene fotografije in nekatere zelo redke dokumente o zgodovini Ferrarija.

Ne gre le za knjigo, polno skrivnosti, kupec bo ta zbirateljski kos zaradi kromiranega stojala v obliki izpušnih cevi in rdečega pokrova motorja lahko ponosno postavil v dnevno sobo. | Foto: Ferrari Ne gre le za knjigo, polno skrivnosti, kupec bo ta zbirateljski kos zaradi kromiranega stojala v obliki izpušnih cevi in rdečega pokrova motorja lahko ponosno postavil v dnevno sobo. Foto: Ferrari

Na voljo bo tudi cenejša različica

Za tiste, ki jim bo 25 tisoč evrov preprosto preveč za knjigo, bo Ferrari izdelal tudi cenejšo različico. Knjiga bo ostala enaka, prav tako bo enak pokrov motorja, ki pokriva knjigo, manjkalo pa bo kromirano stojalo v obliki izpušnih cevi. Takšen paket bo stal malenkost več kot pet tisoč evrov, omejen pa bo na 1.697 primerkov. Namesto treh podpisov bo to knjigo krasil le podpis Piera Ferrarija.

Ferrari SP38
Avtomoto Bogatemu kupcu izdelali ekskluzivni lastni ferrari

Petični proizvajalci radi izdajajo pregrešno drage knjige

V zadnjih letih smo bili priča vse večji priljubljenosti izdajanja knjig med proizvajalci petičnih avtomobilov. Pri tem seveda izstopa Ferrari, ki je pred nekaj časa izdal 852 strani dolgo knjigo z imenom Official Ferrari Opus. Kupci so zanjo morali odšteti 275 tisoč dolarjev, na platnici pa je uraden logotip podjetja krasilo trideset diamantov. Cenejša različica brez diamantov je še vedno stala 30 tisoč evrov.

Podobno so storili tudi pri britanskem Bentleyju. Njihova knjiga bo na prodaj prihodnje leto, v njej bo mogoče najti zanimive fotografije, skrite dokumente in različne stvari iz zgodovine proizvajalca. Cena je za zdaj še neznana in jo bodo sporočili tik pred izdajo knjige.