Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 7. 2015,
14.33

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial Zavarovalnica Triglav

Torek, 21. 7. 2015, 14.33

2 meseca, 3 tedne

Preizkusite se sami: ali vozite varno?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako varno vozite, preverite z mobilno aplikacijo DRAJV, ki vas bo na koncu ocenila s točkami. Tako lahko učinkovito izboljšate svojo vožnjo, hkrati pa prihranite pri avtomobilskem zavarovanju.

Kaj je DRAJV?

DRAJV je mobilna aplikacija, s katero lahko vsak voznik preveri, kako varna je njegova vožnja. Na voljo je na pametnih telefonih z operacijskima sistemoma Android ali iOS. Aplikacija s pomočjo senzorjev spremlja vožnjo ter jo na koncu tudi oceni s točkami. Na ta način DRAJV bdi nad vožnjo in beleži hitrost, upoštevanje hitrostnih omejitev, pospeševanje, zaviranje ter sile v ovinkih. Uporabnik lahko tako ustvari dnevnik voženj in beleži svoje vozne navade ter nadzoruje, kako mu gre pri upoštevanju načel varne vožnje.

Tudi sami smo preverili, kako deluje

Tudi sami smo želeli preizkusiti, kako varni vozniki smo. Med sodelavci imamo različne tipe voznikov, nekateri so za umirjeno vožnjo, najdejo pa se tudi takšni, ki vozijo nekoliko prehitro.

Kako smo se odrezali na vožnji z Gorenjske proti centru Ljubljane?

Sodelavka se do službe pripelje z nekoliko daljše razdalje. Cesta vključuje tako avtocesto kot vožnjo po Ljubljani. Kako se je odrezala v jutranji konici? Aplikacija DRAJV je pokazala, da je vzorna voznica: prevozila je 24 kilometrov v 27 minutah in dosegla rezultat 93 točk od 100. Njen cilj je seveda 100 točk, nekoliko bolj bo treba paziti le na omejitve hitrosti.

Med sodelavci imamo tudi voznika začetnika

Pozna se, da je znanje o cestnoprometnih predpisih še sveže. Voznica začetnica je šla na krajši polurni izlet, kjer je vozila po mestu in hitri cesti. Rezultat? 100 točk! Mi smo ponosni in verjamemo, da bo še naprej ostala varna udeleženka v prometu.

… in takšne, ki imajo radi hitro vožnjo

No, nekateri sodelavci bodo morali očitno še enkrat preleteti učbenik cestnoprometnih pravil. Z aplikacijo DRAJV so ugotovili, da niso najbolj vzorni vozniki, a obljubljajo, da bodo zdaj poskušali izboljšati svojo vožnjo. Cilj: 100 točk za varno vožnjo na aplikaciji DRAJV. Mi jim zaupamo, da jim bo uspelo.

Aplikacija bo nagradila vašo varno vožnjo

V Zavarovalnici Triglav varno vožnjo tudi nagradijo, saj si prizadevajo, da bi med vozniki povečali upoštevanje načel varne vožnje ter cestnoprometnih predpisov. Verjamejo, da lahko aplikacija dolgoročno neposredno vpliva na višjo stopnjo varnosti v prometu. Kot tiste, ki jim DRAJV nudi največ koristi, še posebej izpostavljajo voznike začetnike.

Ne spreglejte