Ciril Komotar

Sreda,
4. 2. 2015,
13.18

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Porsche Športni Avtomoto

Natisni članek

Sreda, 4. 2. 2015, 13.18

8 let, 4 mesece

Porsche cayman GT4 – lačen dirkališč, na Nürburgringu v družbi elite ...

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Porsche je predstavil najzmogljivejšega caymana do zdaj. GT4 poganja carrerin motor s kar 380 "konji". Na Nürburgringu v družbi superšpornikov.

Sredinsko nameščen motor s 3,8-litrsko prostornino in šestimi valji (izposojen pri carreri S) ter 380 "konji" je združen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, kombiniranje zmogljivosti obeh pa v sodelovanju z zadnjim pogonom caymana proti stotici izstreli v 4,4 sekunde. Dvestotica je dosegljiva v dobrih štirinajstih sekundah, končna hitrost pa je 295 kilometrov na uro.

Tri centimetre znižano podvozje naj bi vključno z zavornim sistemom skoraj v celoti vsebovalo komponente večjega 911 GT3. Peljal se bo na dvajsetpalčnih kolesih mer 245/35 (spredaj) in 295/30 (zadaj).

Na svojo slo na cesti in dirkališčih opozarja tudi z videzom. Sprednjemu delu dominira dirkaško naravnan odbijač, prilagojen učinkovitejšemu pritiskanju vozila ob podlago, enako nalogo pa so zaupali tudi velikemu fiksnemu usmerjevalniku zraka na zadku.

Na Nürburgringu v družbi elitnih superšportnikov ...

Doplačilni seznam opreme bo omogočal dodatno obogatitev športno-dirkaške izkušnje.

Mogoče bo doplačilo karbonsko-keramičnih zavor, dirkaških školjk iz karbonsko ojačane plastike (CFRP) in športnega krono paketa z možnostjo natančnega merjenja časov, doseženih na dirkališčih s pomočjo posebej za to razvite Porschejeve aplikacije.

Da je Porsche (ponovno) ustvaril vozniško brezkompromisen avtomobil, dokazuje tudi doseženi čas na slovitem Nürburgringu. Štoparica se je ustavila pri sedmih minutah in štiridesetih sekundah ter caymana postavila v precej elitno družbo izrazitih in večinoma motorno zmogljivejših superšportnikov.