Gregor Pavšič

Torek,
23. 12. 2014,
22.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Porsche

Natisni članek

Torek, 23. 12. 2014, 22.02

8 let, 3 mesece

Porsche 918 spyder: eden Slovencu, eden v drevo, 205 na servisni vpoklic

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Porsche bo 205 lastnikov novega superšportnika 918 spyder poklical na dvodnevni servisni poseg, saj zaradi dobavljenih elementov vprašljive kakovosti ne morejo zagotavljati popolnosti šasije vozila.

Med srečnimi 918 lastniki tudi Slovenec

Porsche je že našel kupce za vseh 918 razpoložljivih superšportnikov 918 spyder, ki bodo lahko na cesti izkoristili hibridno tehnologijo najzmogljivejšega Porschejevega športnika. Njegov razvoj je bil tudi v domeni idrijske družbe Hidria, novi model pa je zasedel tudi vrh najdražjih novih avtomobilov, ki so jih letos prodali v Sloveniji. Lastnik enega izmed njih je tudi Slovenec, ki živi v tujini, tako da ga na naših cestah pogosto zagotovo ne bomo videli.

Voznica na Kitajskem ga je zapeljala v drevo

Porsche pa ima s svojim elitnim superšportnikom tudi težave. Neprevidna voznica (prijateljica lastnika vozila) ga je nedavno razbila na Kitajskem, ko naj bi zamešala stopalki za plin in zavoro. Porsche je končal v drevesu z razbitim sprednjim levim delom, poškodovan pa ni bil nihče od potnikov.

Servisni vpoklic po izsledkih internega preverjanja kakovosti

Pri Porscheju pa so zdaj objavili, da bodo poklicali 205 lastnikov porschejev 918 spyder in jih povabili na brezplačni dvodnevni servisni poseg. Zamenjali bodo dele šasije, ki so jih vgradili v obdobju, ko so od dobavitelja dobili paket delov vprašljive kakovosti. Čeprav za zdaj še niso prejeli nobene pritožbe ali zaznali okvare, ne morejo zagotavljati ustrezne kakovosti in so se raje odločili za zamenjavo. Težavo so pri Porscheju odkrili med internim preverjanjem kakovosti.