Torek,
10. 1. 2012,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Opel Športni Avtomoto

Torek, 10. 1. 2012, 12.01

8 let

Opel astra GTC zdaj tudi na slovenskem trgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od danes je na slovenskem trgu prisotna nova generacija Astre GTC, Opla, ki združuje oblikovno športnost modela OPC z uporabno prijaznostjo petvratnih kombilimuzin.

Astra GTC kot športnejša (a ne prešportna) različica Oplove kupejevsko oblikovane kombilimuzine, je danes zapeljala na slovenske ceste. Prinaša kombinacijo športnih linij, dobrih voznih lastnosti in sodobnih vozniških pripomočkov, kot je na primer opel eye. S štirimi dizelskimi in štirimi bencinskimi motorji bo skušala konkurirati predvsem meganu in sciroccu. Pri Oplu računajo, da bo model GTC predstavljal približno petino vseh prodanih aster.

Vtisi s prve vožnje

Spomnimo, kaj smo zapisali o astri GTC na prvi vožnji v Španiji: model GTC ni le trivratna različica klasične astre, saj si z njo deli le kljuke, ogledala in anteno, ampak je v celoti bolj športno oblikovan in zasnovan. Ima bolj športne mere in tudi tak občutek za volanom. Sprednje podvozje HiPerStrut zagotavlja športne vozne lastnosti in zmanjšuje "torque steering". Obenem pa GTC ni mišljen kot grob športnik, ampak vsestransko uporaben avtomobil, zato se ponaša tudi z veliko odlagalnih površin in z vsemi Oplovimi pomagali: od sistema opel eye druge generacije do biksenonskih žarometov AFL. Vlogo športne astre namreč nosi model OPC, ki bo na trg prišel z 280 "konjiči".

Kakšne so cene in opreme:

Osnovna izpeljanka z 1,4-litrskim bencinskim motorjem in paketom "enjoy plus", ki vključuje varnostne dodatke kot ESP, električni paket za šipe in vrata, stane v promocijski ceni ob začetku prodaje 16.862 evrov. Če želimo namesto klasičnega 74-kilovatnega 1400-kubičnega pogona prisilno polnjeno različico s trideset kilovati več, bomo za to doplačali 1.225 evrov. Nekako najbolj racionalna izbira z 1,7-litrskim turbodizelskim motorjem in slabimi sto kilovati pa stane 19.602 evrov. Oprema sport plus, s prilagodljivim AFL-biksenonom in prilagodljivim podvozjem flexride vse skupaj podraži za 2.310 evrov, sistem za prepoznavanje voznih pasov in prometnih znakov opel eye pa za 1.100 oziroma 1.200 evrov.