Gregor Pavšič

Sreda,
29. 5. 2024,
5.56

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
Alfa Romeo

Natisni članek

Sreda, 29. 5. 2024, 5.56

1 mesec, 3 tedne

Alfa Romeo

Obeta se vidna novost, Alfa Romeo končuje dolgo tradicijo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
Alfa romeo tonale | Asimetrična postavitev registrske oznake, kot je vidna pri modelu tonale, bo pri Alfi Romeo kmalu preteklost. | Foto Gregor Pavšič

Asimetrična postavitev registrske oznake, kot je vidna pri modelu tonale, bo pri Alfi Romeo kmalu preteklost.

Foto: Gregor Pavšič

Alfa Romeo se bo morala posloviti od tradicije asimetrične postavitve registrskih tablic na sprednji del avtomobilov.

Asimetrična postavitev registrskih tablic, ki se praviloma nahajajo na levi strani sprednjega dela njihovih avtomobilov, je zaščitni znak Alfe Romeo. To dolgo tradicijo pa bodo morali prekiniti, in sicer zaradi novih zahtev pri zagotavljanju varnosti pešcev, ki take postavitve ne omogočajo več.

Tudi na alfah bo registrska oznaka postavljena na sredino avtomobila, je za britanski Autocar potrdil vodja Alfinega oblikovanja Alejandro Mesonero-Romanos.

Primer postavitve registrske oznake z modela junior. | Foto: Alfa Romeo Primer postavitve registrske oznake z modela junior. Foto: Alfa Romeo Tradicijo je začela giulietta 1955

To novost je prejel že najnovejši model junior, sprva imenovan milano, enako pa bo tudi z novo generacijo modelov giulia in stelvio. Ta prihajata s koncernske platforme STLA medium. Izhodiščno bosta to električni alfi, a platforma omogoča tudi vgradnjo bencinskega (hibridnega) pogona. Stelvio in giulio bodo razkrili prihodnje leto.

Prepoznavno obliko maske motorja, ki bo pri električnih različicah sicer zakrita, bo tako presekala registrska oznaka. Asimetrično postavitev so pri Alfi Romeo začeli pri modelu giulietta spider iz leta 1955.