Ponedeljek,
11. 5. 2020,
7.08

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

17

Natisni članek

tovorna vozila policija Avstrija

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 7.08

3 leta, 11 mesecev

Norost in pol: tako je tramove na streho privezal Avstrijec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

17

Avstrijec tovor | Sprva je bil načrt kupca spraviti les skozi prtljažnik in ga peljati do doma. Ker so bili leseni tramovi predolgi, se je odločil za povsem napačen pristop. | Foto Facebook

Sprva je bil načrt kupca spraviti les skozi prtljažnik in ga peljati do doma. Ker so bili leseni tramovi predolgi, se je odločil za povsem napačen pristop.

Foto: Facebook

Včeraj je za precej smeha na družbenih omrežjih poskrbel Avstrijec, ki je imel težave s prevozom lesa. Ker ga ni spravil v prtljažni prostor, ga je navezal na streho. S tem ne bi bilo nič narobe, če bi predolgi del zadaj primerno označil in tovor zavaroval, a je lesene tramove na streho svojega golfa pričvrstil kar prečno.

K sreči pri prevozu ni poškodoval nikogar ali se zaletel v drugo vozilo, njegovo pot domov, preden bi se končala tragično, pa so pravočasno zaustavili avstrijski policisti. S fotografij je razvidno, da je gospod približno štirimetrske lesene tramove sprva želel peljati v prtljažniku. Ker so bili seveda predolgi, je izbral drugo možnost, naložil jih je na streho.

Tovor ne sme segati čez širino avtomobila Avstrijec tovor | Foto: Facebook Foto: Facebook

Zakonodaja je jasna ne le v Sloveniji, ampak tudi v Avstriji. Če tovor sega več kot meter čez najbolj oddaljeno točko na zadnji strani vozila, je treba tovor na koncu označiti s tablo oziroma podnevi ob dobri vidljivosti z rdečo tkanino velikosti 25 krat 25 centimetrov. Zadaj lahko tovor sega največ 1,5 metra čez zadnji del vozila, lažji in manjši predmeti pa spredaj največ en meter, vendar ne smejo biti nižji od ravni strehe.

Na boku je stvar zelo preprosta - drogovi, cevi, plošče in drugi predmeti ne smejo segati čez stranice prostora za tovor. Avstrijcu so, glede na fotografije, leseni tramovi na vsaki strani segali 1,5 metra čez streho. Ni treba omenjati, da takšno početje ni zakonsko dovoljeno. A bolj kot kršenje zakona zmoti, da se je odločil za takšno rešitev in na poti do doma ogrožal življenja drugih udeležencev v prometu.

Avstrijec tovor | Foto: Facebook Foto: Facebook