Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 2. 2011,
13.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Športni Avtomoto

Ponedeljek, 28. 2. 2011, 13.37

8 let, 5 mesecev

Morgan 3 wheeler

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
2-sedežni 3 wheeler je avtomobil, ki želi vrniti nekaj tistega zanesenjaštva in veselja do vožnje, ki se je izgubilo z uporabo avtomobila zgolj kot prevoznega sredstva od točke A do točke B.

Morganov 3 wheeler je pravzaprav nadaljevanje zgodbe. Morgan ima s prvotnim, leta 1932 izdelanim dvosedežnim aero sports še vedno v lasti hitrostni rekord vozil do enega litra delovne prostornine. Zakaj bi torej spreminjali samo obliko?

Narejen za uživanje

3 wheelerja so razvijali istočasno z modernim 2+2 kupejem evo GT, rešitve pri izbiri materialov in izdelavi detajlov pa so uporabili pri obeh. Aluminijasta karoserija je kot pri letalski tehnologiji obložena z aluminijastimi ploščami, nad glavama potnikov pa se bočita zaščitna loka. Motor je postavljen pred sprednjo os in je kot protiutež vozniku in sopotniku. Teža je centralizirana nizko, zato se morgan 3 wheeler po ovinkih pelje kot prilepljen.

V-twin motor

V-twin motor so si sposodili pri podjetju S&S, 5-stopenjski menjalnik pa pri Mazdi. Prek jermena agregat prenaša vseh 115 "konjičev" na zadnje kolo, navora pa je dovolj že pri nizkih vrtljajih. Morgan 3 wheeler po podatkih tovarne porabi malo goriva in ima nizek izpust emisij ogljikovega dioksida. V Angliji bo vozilce za uživanje v prostem času brez davka stalo skoraj 30 tisoč evrov.


Ne spreglejte