SiolNET. Avtomoto Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kia prejela 3 okoljske certifikate

4

termometer

Korporacija Kia Motors je prejela tri okoljske certifikate, ki jih podeljuje TÜV Nord, neodvisno združenje za tehnične preglede.

Nizke emisije prenovljenih modelov

Nizke emisije CO2 in napredni proizvodni procesi novega picanta, ria in optime so glavni dejavniki, ki so vplivali na to, da so vsi trije modeli prejeli certifikat ISO 14040 LCA o življenjskem ciklu izdelka. LCA tehnični pregledi, ki so jim podvrženi vsi tisti, ki se potegujejo za pridobitev omenjenega certifikata, preverjajo vpliv na okolje tako samega vozila kot tudi celotnega proizvodnega procesa v celotni življenjski dobi vozila in med drugim vključujejo dejavnike, kot so izbira materialov, motorni izpusti in delež predelave.

Rio še posebej izstopa

Vsi trije prenovljeni Kiini modeli naj bi se ponašali s konkurenčnimi stroški delovanja in vzdrževanja. Pri Kii pa še posebej izpostavljajo novega ria, ki se ponaša z najnižjimi emisijami CO2 (v povprečju le 85 g/km) med vsemi aktualnimi modeli v Evropi.

Okoljsko certificirana tudi sportage in obrat v slovaški Žilini

Že lansko leto pa je LCA certifikat prejel športni terenec kia sportage, od leta 2008 pa se s certifikatom ISO 14001 za okoljsko upravljanje oziroma nazivom "okolju prijazen objekt" lahko pohvali tudi Kiin obrat v slovaški Žilini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin