Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
11.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 11.57

8 let, 1 mesec

Garminove novosti za leto 2008

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Včeraj je podjetje Geoset, ekskluzivni zastopnik prodajnega programa Garmin za Slovenijo, v prostorih hotela Mons pripravilo že tradicionalno srečanje z mediji in prodajalci.

Podjetje je predstavilo novosti na področju cestne navigacije, ročnih, fitnes GPS naprav ter navtike, ki prihajajo na naše tržišče v prihodnjem letu.

Podjetje Garmin v svetovnem merilu šteje že okoli 7.000 zaposlenih, ki delajo na napredku novih naprav in zadovoljstvu kupcev. Za evropski trg v prihajajočem letu napovedujejo 57-% rast. Med kazalce, ki napovedujejo uspešno poslovanje podjetja, spada tudi rast števila prodanih enot, ki se je v Sloveniji v letu 2007 glede na prejšnje leto občutno povečalo. Število prodanih enot cestnih GPS naprav je naraslo za 89 %, število ročnih fitnes naprav za 35 %, medtem ko se je prodaja navtičnih naprav, t. i. ploterjev in fishfinderjev, v enem samem letu povečala za kar 205 %. Skupno je podjetje v Sloveniji prodalo 18.878 cestnih GPS naprav. Novosti, ki jih podjetje pripravlja za ljubitelje osebnih potovalnih pomočnikov in trenerjev, prihajajo v obliki celotne linije novih aparatov. Že v lanskem letu je Garmin začrtal novo linijo na področju navtičnih naprav, kateri bodo tudi v prihajajočem letu namenili velik poudarek. Podjetje napoveduje uporabo Navteq podatkov, ključnega elementa navigacijskih sistemov, vsaj še do leta 2015. Velik potencial se kaže tudi na področju novih športnih ur. Osebni trenerji in ročne GPS naprave za tekače, kolesarje, pohodnike in fitnes navdušence so v letu dni občutno napredovale, saj se novejši modeli ponašajo med drugim tudi z brezžičnim prenosom podatkov med napravo in računalnikom. Z vidnim napredkom na tem področju se želi podjetje umestiti med vodilne blagovne znamke na področju osebnih fitnes trenerjev. Prepoznavnost blagovne znamke povečujejo s podporo številnim slovenskim uspešnim športnikom. Srečanja z novinarji so se tako udeležili tudi Miro Kregar, Matic Romšak, Jure Robič, Bine Pišler, Špela Ponomarenko, Nejc Znidarčič ter Jernej Kolenko. Direktor podjetja Geoset, gospod Jure Mohorič, zaključuje, da je rast prodaje brezžičnih naprav pri nas v strmem porastu ter pričakujejo še uspešnejše sodelovanje in pozitivne poslovne rezultate tudi v prihodnjem letu.

Ne spreglejte