Gregor Pavšič

Torek,
24. 9. 2013,
9.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Potovalni Avtomoto Družinski Avtomoto

Torek, 24. 9. 2013, 9.40

6 let, 7 mesecev

Cestnine za družinske kombije: Slovenija v Evropi med najdražjimi

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med državami z vinjetnim načinom plačevanja cestnin so slovenske ceste za družine daleč najdražje, družine v preostalih državah pa lahko na letni ravni za cestnino odštejejo še več.

Vinjete so za avtomobile in kombije drugod enake

Slovenska vlada je sprejela odločitev, da se bodo 1. decembra podražile vinjete, obenem pa bodo skupaj z Darsom uvedli novo vinjeto za gospodarske ali družinske kombije z 1,3 metra višine nad sprednjo osjo in najvišjo maso 3.500 kilogramov. Odločitev o uvedbi vinjete, ki bo na letni ravni stala 220 evrov, je pričakovano razburila predvsem veččlanske slovenske družine.

Med državami, ki poznajo vinjetni sistem plačevanja cestnin, je tak ukrep prava posebnost. Druge države v območju mase 3.500 kilogramov po namembnosti vinjet ne ločujejo avtomobilov in kombijev. Družine s kombijem zato plačajo enako vinjeto kot avtomobili, pri nas pa bo od decembra naprej razlika v ceni za letno vinjeto kar 220 evrov.

Kriteriji za vstop v višji cenovni razred se razlikujejo

Medtem ko bomo v Sloveniji kot kriterij za vstop v višji cenovni razred za kombije uporabili višino na sprednjo osjo 1,3 metra, ta kriterij po različnih evropskih državah ni usklajen. Na Hrvaškem je meja 1,3 metra nad prvo osjo in skupno višino 1,9 metra, na Portugalskem le 1,1 metra nad sprednjo osjo. V Franciji je meja kar dva metra skupne višine.

V Sloveniji so kriterij prevzeli s prejšnjega sistema avtocestnega cestninjenja, tako pri nas kot tudi v omenjenih državah pa velja posmislek, ali ima višina vozila neposredno fizično povezavo z obrabo cestišča in ali ne bi bil primernejši kriterij v vsakem primeru masa.

Ali družine v Evropi na kilometer avtoceste plačajo še več?

Za razliko od Slovenije pa družine v drugih državah ne plačujejo znatno višje cestnine. Za vožnjo s kombijem od Trsta do Milana, torej za dolžino slabih 400 kilometrov, je razlika 70 centov.

Toda če družine v Italiji ne plačajo bistveno višje cene, so razlike drugod že večje. Na Hrvaškem bi za 280 kilometrov dolgo pot med Zagrebom in Lipovcem pri hrvaško-srbski državni meji s kombijem plačale 8,2 evra več.

Manjša je cenovna razlika v Srbiji, kjer bi vas s kombijem 250 kilometrov dolga vožnja med Beogradom in Nišem stala dodatnih 3,5 evra.

Ker je v Franciji meja za vstop cenovni razred višje skupna višina vozila dva metra, družinski kombiji plačajo enako cestnino kot avtomobili. A to še ne pomeni, da se francoske družine vozijo poceni. Cestnine so v Franciji drage, za 400 kilometrov dolgo pot je odtreba odšteti okoli 40 evrov.