Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Petek,
5. 10. 2012,
7.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi Terenski Avtomoto

Petek, 5. 10. 2012, 7.16

8 let

Audi Q5 - varčnejši in z več tehnologije

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Audi je prenovil najbolje prodajanega SUV-ja svojega segmenta. Blage spremembe so se dotaknile predvsem videza, motorji so 15 odstotkov varčnejši, na voljo je več tehnologije.

Kupci si pri prenovah največ obetajo od videza

Mrežo hladilnika so v zgornjih vogalih prirezali, poudarili zdaj redkejše navpične prečke, meglenkam namenili atraktivnejše obrobe in jih obdali z bleščečim kromom. V prid sodobnejšemu videzu so nekoliko priredili tudi videz obeh odbijačev in sploščili spodnji del izpušnih cevi.

Od prenove bo na voljo tudi doplačilo tako imenovanega paketa off road, ki poudari obrobe blatnikov in vitalne dele podvozja zaščiti z zaščitnimi ploščami.

Enako previdno so se lotili notranjosti. Različna stikala in nekateri elementi so dobili kromaste obrobe, nov volan bo zdaj že serijsko opremljen s stikali.

S tehničnimi prilagoditvami je ujel preostale družinske člane

Multimedijski sistem MMI je poenostavljen – namesto osmih tipk ima zdaj le še štiri, po novem pa bo mogoče doplačati tudi sistem za prepoznavanja utrujenosti. Varčevalni sistem start&stop je zdaj serijski.

Sistemu drive select, s katerim lahko voznik izbira med različnimi nastavitvami podvozja, krmiljenja, odzivnosti pogonskega agregata in odzivnosti stopalke za plin, so dodali tudi varčevalni program efficiency.

Malenkost izboljšane tudi vozne lastnosti

Elektromehansko servo krmiljenje je skladno z malenkost izboljšanimi voznimi lastnostmi optimizirano tako v vozniškem (Q5 se zdaj nagiba nekoliko manj in blaži bolje), kot tudi varčevalnem pogledu, saj se sistem vklaplja le po potrebi. Torej le v zavojih.

S pomočjo prilagoditve delovanja elektronike povezane s štirikolesnim pogonom quattro so uspeli zmanjšati tudi neželeni učinek podkrmarjenja.

40 odstotkov kupcev quattra ne potrebuje

Cena vstopnega modela s 105-kilovatnim dizelskim motorjem ostaja nespremenjena – 36.200 evrov, za štirikolesno gnanega bencinskega s 132 kilovati pa bo treba odšteti 40.600 evrov.

Pri Porsche Slovenija pravijo, da bodo leta 2012, vključno s prenovljenimi različicami, prodali dvesto primerkov in enako številko dosegli tudi prihodnje leto. Kar štirideset odstotkov kupcev naj bi se odločilo za dvokolesno gnanega, kar potrjuje dejstvo, da veliko kupcev bolj ceni visok položaj sedenja ter posledično boljšo preglednost in občutek varnosti kot terenske sposobnosti.

Ne spreglejte