Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
27. 9. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

Audi SUV Avtomoto

Torek, 27. 9. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Čakajoč pariško premiero

Audi Q5 – android ali Apple?

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

audi Q5 - teaser | Foto Audi

Foto: Audi

Nemci s serijo izzivalnih in pomenljivih posnetkov nove generacije modela Q5 dvigujejo napetost pred pariškim avtosalonom. Za volan 23. novembra v Kaliforniji tudi mi.

Siol Avtomoto za volanom novega Q5 23. novembra v Kaliforniji

Skrivnosten? Morda. A oblikovne ali tehnološke revolucije vseeno ne pričakujemo. Bo pa, glede na tehnologijo, ki jo Audi v tem trenutku ponuja, zagotovo med boljšimi SUV-ji v svojem segmentu. | Foto: Audi Skrivnosten? Morda. A oblikovne ali tehnološke revolucije vseeno ne pričakujemo. Bo pa, glede na tehnologijo, ki jo Audi v tem trenutku ponuja, zagotovo med boljšimi SUV-ji v svojem segmentu. Foto: Audi

Audi se poslužuje uveljavljenega recepta – doziranja novosti po kapljicah, s čimer počasi dvigujejo napetost pred pariško premiero nove generacije športnega terenca Q5. S serijo kratkih videov poudarjajo predvsem dvojnost značaja novinca za volan, za katerega bo 23. novembra letos v ameriški zvezni državi Kalifornija sedel tudi Siolov Avtomoto novinar.

Glede na prve izdane fotografije, na katerih ni videti celotnega avtomobila, bo Q5 z ostrino potez maske in okoli žarometov posnemal večjega Q7, hkrati pa bo zadržal znane proporce in uveljavljeno silhueto.

Pričakujemo, da se kljub poudarjeni ostrini videz modela Q5 vendarle ne bo veliko spremenil – ne nazadnje gre za audija, ti pa v oblikovnem smislu običajno napredujejo evolucijsko.

Pameten bo, priključni hibrid na ceste jeseni 2017

Q5 bo tudi podobno pameten kot omenjeni Q7 (s pomočnikom za samodejno vožnjo v gneči bo opremljen serijsko, na voljo bo z matričnimi LED-žarometi …), inženirji pa naj bi z izdatnim hujšanjem poskrbeli tudi za do 20-odstotno znižanje mase. Pričakujemo, da bo zaradi modela Q3 tudi zrasel v vse smeri.

Podrobnosti motorne palete še niso znane, prvi priključni hibrid pa bo na ceste zapeljal čez približno eno leto – torej jeseni 2017. Sistemska moč naj bi znašala okoli 250 "konjev", električni doseg bo 70-kilometrski. Izvedba RS Q5 z okoli 400 "konji" bo moč črpala iz 2,5-litrskega petvaljnika.

Android ali Apple?

Mehak ali trdoživ?

Družinski ali modna žrtev?

Ne spreglejte