Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
16.52

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

top destinacije Kam na izlet potovanja izlet

Petek, 9. 3. 2018, 16.52

6 let, 1 mesec

Kam na izlet ta konec tedna, da vas bo razvajalo sonce?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Sonce, sončen dan | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pred nami je (končno) konec tedna, ko ne bo zmrzovalo, in čeprav vremenoslovci napovedujejo predvsem oblake ter celo dež, lahko uživate tudi v soncu - vse, kar morate storiti, je, da se odpravite na severovzhod Slovenije. Za ideje, kaj tam početi, smo poskrbeli mi.

Če se ta konec tedna odpravljate na izlet, je pametno preveriti vremensko napoved. Ta pravi, da bo izletniškim podvigom bolj prijazna sobota kot nedelja, kot destinacijo pa - če si želite čim lepšega vremena - izberite severovzhod države. Tam bo namreč v soboto še delno jasno, medtem ko bo drugod že oblačno in celo deževno, temperature pa se bodo na Štajerskem in v Pomurju dvignile vse do 14 stopinj Celzija.

Kam jo mahniti? To so naši predlogi:


Srce med vinogradi na Špičniku

Srce med vinogradi - razgled s turistične kmetije Dreisiebner na Špičniku. | Foto: Matjaž Vertuš Srce med vinogradi - razgled s turistične kmetije Dreisiebner na Špičniku. Foto: Matjaž Vertuš

Čeprav vinogradi in gozdovi še nekaj časa ne bodo tako zeleni kot na fotografiji, je Srce med vinogradi še vedno tam - na Špičniku. Potegnite do turistične kmetije Dreisiebner le nekaj korakov od avstrijske meje in si ob okrepčilu iz njihove kuhinje ter kleti oglejte enega najbolj znanih, vsekakor pa najbolj romantičen razgled v Sloveniji.

Več o tem:


Vinarium v Lendavskih goricah

S stolpa Vinarium v Lendavskih goricah vidite štiri države. | Foto: Mediaspeed S stolpa Vinarium v Lendavskih goricah vidite štiri države. Foto: Mediaspeed

Kakšni dve leti in pol je, odkar so v Lendavskih goricah odprli razgledni stolp. Čeprav so se nekateri nad njim zmrdovali, češ da ne sodi tja, je v hipu postal izjemno priljubljena izletniška točka ne le za Slovence, ampak tudi za obiskovalce iz drugih okoliških držav. Ne nazadnje je s "pomurskega Eifflovega stolpa", ki v višino meri dobrih 53 metrov, mogoče videti kar štiri države: poleg Slovenije tudi Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko.

Več o tem:


Grad Vurberk

Grad Vurberk ima spektakularen razgled na Dravsko polje. | Foto: Tatjana Vogrin Grad Vurberk ima spektakularen razgled na Dravsko polje. Foto: Tatjana Vogrin

Se še spomnite vurberške bombe? K sreči ni eksplodirala in ruševine gradu Vurberk so še vedno na svojem mestu, razgled z grajskega dvorišča pa je še vedno čudovit. Prav tako so menda še vedno učinkovite tamkajšnje energetske točke, če učinka ne boste čutili, pa se oglasite v lokalu na gradu, kjer so navdušenci nad mikropivovarsko sceno, kar se pozna tudi pri ponudbi.

Več o tem:


Jeruzalemske gorice

Za kratke rokave (še) ne bo, a kljub temu bo Jeruzalem pravi kraj za posedanje zunaj s kozarcem v roki. | Foto: Miha First Za kratke rokave (še) ne bo, a kljub temu bo Jeruzalem pravi kraj za posedanje zunaj s kozarcem v roki. Foto: Miha First

Če cenite kombinacijo lepih razgledov in dobrih vin, se odpravite v prleški Jeruzalem in okoliške kraje, razpršene po grebenih Jeruzalemskih goric. Če gre verjeti vremenoslovcem, bodo griči v soboto še deležni nekaj sonca, zato kar kličejo po lagodnem sprehodu pa tudi po kakšnem postanku pri katerem od številnih vinotočev ali gostiln.

Več o tem:

 


Najboljše gostilne

Gostilna K Rotundi | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Severovzhod Slovenije je za številne še neodkrita kulinarična destinacija. A povsem neupravičeno. Štajerci in Pomurci imajo vrsto izjemnih gostiln, da o vinarjih niti ne govorimo. Kam zaviti? Naj vam bo v pomoč ta izbor najboljših:

Mimogrede, če ste ljubitelji pic, v Mariboru najdete najboljšo po našem izboru pa tudi pravo neapeljsko pico.

Ne spreglejte