Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2024,
21.10

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

top destinacije izlet vino vinarji potovanje Toskana

Sreda, 3. 4. 2024, 21.10

3 tedne, 5 dni

Sanjsko potovanje po Toskani: lokacije, ki jih ne smete zamuditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Toskana | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Toskana velja za eno izmed najlepših destinacij za vse ljubitelje vina in okusne hrane. Obdana je s čudovito naravo, kjer se boste sprostili in popolnoma odklopili svoje možgane. Pomlad in poletje je odličen čas, da jo obiščete in se prepustite temu čudovitemu delu Italije. Na potovanje se lahko iz Slovenije odpravite kar z avtom in vanj vključite vse zanimive lokacije. V nadaljevanju članka razkrivamo, kaj si je vredno ogledati. 

Castello di Spaltenna  

Ta sanjska graščina blizu Firenc zagotavlja samoto. Castello di Spaltenna spada med butične luksuzne hotele, ponuja spa, restavracijo z Michelinovo zvezdico Il Pievano na terasi hotela, igrišče za tenis, obilen zajtrk v naravi, različne ustvarjalne delavnice, organizirajo pa tudi različne dogodke in poroke.

Posest lahko obiščete čez dan ali pa noč preživite v kraljevskih sobah, kjer se boste počutili kot kralj in kraljica.  

Il Borro 

Posest Ferruccia Ferragama, ki jo je odprl leta 1993, vam bo vzela dah. Il Borro je kot malo mesto v Toskani, ki ponuja najrazličnejše aktivnosti. Ljubitelji vina lahko obiščete njihovo vinsko klet in uživate v prigrizkih ob degustaciji vina, lahko pa se odločite za jahanje konjev ali iskanje tartufov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Il Borro Toscana (@ilborro)

Tudi kulinarični navdušenci ne bodo razočarani. Ponujajo namreč tečaje kuhanja, pripravljanja koktajlov in svetovno znan bistro Il Borro, ki ga lahko najdete tudi v Londonu, Dubaju in Firencah. Celotno posest si lahko ogledate tudi brez rezervacije aktivnosti, lahko pridete le na kosilo ali večerjo, pa tudi samo na pijačo ob bazenu.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Il Borro Toscana (@ilborro)

Villa Svetoni 

Dobro uro stran od Il Borra je Villa Svetoni, kjer lahko prenočite v sobah, ki vas bodo navdušile. Tudi tukaj se lahko udeležite degustacije vin v njihovi mali, a estetsko zasnovani vinski kleti. Zvečer se lahko z avtom zapeljete do mesta Pienza, ki je znano po svoji bogati zgodovini in fotogeničnih kotičkih. Blizu je še eno izmed lepših toskanskih mest: Montepulciano. 

Piknik med vinogradi s pogledom na San Gimignano 

Prizor, ki si ga boste zapomnili za vse življenje. V okolici mesta San Gimignano, znanega tudi po najboljšem sladoledu, je hribovit del, primeren za piknik med vinogradi. Organizirate si ga lahko sami ali pa ga rezervirate pri podeželskih ponudnikih, ki vam bodo pripravili košaro, polno dobrot, in vas pospremili do lokacije med vinogradi z najlepšim razgledom. Tam boste lahko nazdravili z njihovim domačim vinom.  

San Gimignano | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Tečaj kuhanja 

Obiščite tečaj kuhanja, kjer se boste naučili priprave najbolj znanih italijanskih dobrot: prave italijanske pice ali domačih testenin. Za vse sladkosnede pa bo poskrbel tečaj priprave gelata. Pri izbiri tečaja bodite pozorni na komentarje in ocene ljudi, ki so ta tečaj že opravili. 

Fotogalerija
1 / 3

Sendvič, ki ga morate poskusiti 

All’Antico Vinaio v Firencah ponuja okusne italijanske sendviče vseh vrst. Zaradi zelo velike obiskanosti imajo v mestu več prodajaln in povsod je gneča. A čakanje se bo izplačalo, saj boste v središču Firenc uživali ob okusni hrani, ki se vam bo vsekakor vtisnila v spomin.  

Antinori nel Chianti Classico 

Velja za najlepšo vinsko klet na svetu, ki so jo zasnovali vrhunski arhitekti. Poleg izjemne arhitekture ponuja tudi vina, ki so med bolj poznanimi. Priporočamo, da svoj obisk rezervirate vnaprej in izberete aktivnost, ki vas najbolj zanima. Rezervacija vam zagotavlja ogled vinske kleti z vodičem, ki vam bo predstavil celoten potek izdelave vina, svoje brbončice pa lahko prebudite z degustacijo. Na terasi objekta je čudovita restavracija Rinuccio 1180, ki je odlična izbira za kosilo ali večerjo.  

Fotogalerija
1 / 3

Organska farma Semboloni 

Na posesti pridelujejo izdelke, ki se jim ne boste mogli upreti. Pridelujejo tudi svoje vino. Po toplem sprejemu se lahko udeležite degustacije vina, lahko se odpravite iskat tartufe ali pa se udeležite tečaja kuhanja, ki mu sledi tudi pojedina. Vse pridelke natančno predstavijo, zato bo izkušnja zagotovo posebna.

plaža, hrvaška, morje, poletje
Trendi Med najboljšimi plažami na svetu tudi slovenska #video
kamp, kampiranje, kombi
Trendi Multimilijonarka življenje obrnila na glavo: zdaj potuje in živi v kombiju #foto
Ljubljana, turisti, turizem
Trendi Ljubljana med najbolj sproščujočimi mesti na svetu #video
Ne spreglejte