Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
11.24

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

ZDA potovanje Kombi nomadsko življenje

Četrtek, 29. 2. 2024, 11.24

1 mesec, 3 tedne

Multimilijonarka življenje obrnila na glavo: zdaj potuje in živi v kombiju #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
kamp, kampiranje, kombi | Caitlin zdaj potuje po ZDA in preizkuša nove dejavnosti, kot je pohodništvo, hkrati pa dela na spletu kot življenjska trenerka. (Fotografija je simbolična.) | Foto Shutterstock

Caitlin zdaj potuje po ZDA in preizkuša nove dejavnosti, kot je pohodništvo, hkrati pa dela na spletu kot življenjska trenerka. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Shutterstock

Multimilijonarka Caitlin Pyle se je odločila zapustiti svoj nekdanji luksuzni način življenja in postati digitalna nomadka.

Šestintridesetletna Caitlin Pyle, ki danes živi in potuje s kombijem, je nekoč vodila uspešno lektorsko podjetje, njeno premoženje pa je bilo ocenjeno na štiri milijone dolarjev (okoli 3,7 milijona evrov), je poročal New York Post.

Z nekdanjim možem je Caitlin živela v vili na Floridi, po ločitvi leta 2019 pa je svoje življenje obrnila na glavo in podjetje prodala. Svoj dvorec z 18 sobami, za katerega je morala na leto zgolj za vzdrževanje plačevati okoli 180 tisoč dolarjev (166 tisoč evrov) in za katerega je morala po ločitvi skrbeti sama, zdaj oddaja na Airbnbju za 25 tisoč dolarjev (23 tisoč evrov) na mesec.

Kupila kombi in ga prenovila

Po psihičnem zlomu in ločitvi je kupila kombi mercedes splinter za 88 tisoč dolarjev (81 tisoč evrov) in 102 tisoč dolarjev (94 tisoč evrov) vložila v njegovo prenovo, vključno s po meri narejeno kuhinjo.

Caitlin potuje po ZDA in preizkuša nove dejavnosti, kot je pohodništvo, hkrati pa dela na spletu kot življenjska trenerka. Obiskala je osem držav, med drugim Alabamo, Florido in Nashville, ter se preizkusila tudi v gorskem plezanju.

Praia da Falesia
Trendi Razglasili najboljše plaže v Evropi, med njimi ni jadranskih #video

Živim življenje, ki sem si ga vedno želela

"Vse to počnem, da bi zadovoljila svojega notranjega otroka. Rada potujem, in to je bila najboljša odločitev, kar sem jih kdaj sprejela," je povedala o svojem novem načinu življenja. Kot je dodala, rastemo in se učimo vse življenje, verjame pa, da zdaj počne prav to, poleg tega je spoznala nove prijatelje in odšla na nekaj zmenkov.

Običajno se vozi od tri do štiri ure v kosu in svoj kombi parkira pred hišo znancev in prijateljev. Poleg tega za parkiranje vozila uporablja tudi aplikacije za kampiranje, mize za piknik kot začasni pisarniški prostor, sončne celice pa za uporabo wifija.

Na poti je že šest mesecev in se domov ne namerava vrniti še nekaj časa, saj ji, kot pravi, ta način življenja veliko bolj ustreza. "Včasih sem si privoščila več dragih počitnic na leto, a to ni bilo vzdržno. Zdaj živim z od 20 do 30 dolarji (manj kot 30 evrov, op. a.) na dan in živim življenje, ki sem si ga vedno želela živeti," je še povedala Caitlin.

Oglejte si še:

EuroMillions
Trendi Med praznovanjem okrogle obletnice na Kanarskih otokih zadela večmilijonski jackpot
Ljubljana, turisti, turizem
Trendi Ljubljana med najbolj sproščujočimi mesti na svetu #video
Ne spreglejte