Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2017,
13.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018

Petek, 9. 6. 2017, 13.44

6 let, 6 mesecev

Selektor pred tekmo z Malto

Srečko Katanec: S fantazijo do zmage proti Malti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Srečko Katanec | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Strahu pred Malto ni, spoštovanje je," dan pred tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti v Stožicah pravi selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec.

Slovenija se bo z Malto pomerila v soboto ob 18. uri v Stožicah.

Slovenija po marčevskem porazu na Škotskem, njenem prvem v teh kvalifikacijah, v katerih je na petih tekmah zbrala osem točk in je na tretjem mestu kvalifikacijske skupine F, v soboto proti Malti nujno potrebuje zmago in jo seveda tudi pričakuje.

"Izpeljali smo vse, kar smo si zadali. Pripravljeni smo na tekmo," je na novinarski konferenci dan pred tekmo po zadnjem izmed številnih treningov, ki so jih slovenski reprezentanti opravili tokrat, zbrali so se že prejšnji četrtek, povedal Srečko Katanec, ki opozarja, da Malta, ta je za zdaj še brez samcate točke, ni tako slaba, kot se marsikomu zdi. Opozorilo, da je res tako, smo dobili ta teden, ko so Maltežani v prijateljski tekmi premagali Ukrajince.

Če tega ne bo, bo tesno

Na treningih ni bilo težav. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na treningih ni bilo težav. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Ni samo tekma z Ukrajino dala vedeti, da Malta ni slaba. Tudi proti Slovaški so Maltežani igrali zelo dobro in izgubili tekmo, ki je ne bi smeli. Takrat so igrali povsem enakovredno. Naši fantje to vedo. Imajo informacije. Zdaj je treba tekmo odigrati najbolje in osvojiti tri točke," pravi selektor Slovenije, ki je v nadaljevanju razkril, česa si želi od svojih nogometašev.

"Veliko fantazije, veliko sposobnosti igre ena na ena. Če ne bo tako, bo zelo težko. Malta igra zelo kompaktno, zato bo treba preigravati in narediti višek. Če ne bo tega, bo tesno. Imamo določene prednosti pred Maltežani. Tudi prekinitve bi morale biti naš adut," je še povedal trener, ki je do zdaj Slovenijo vodil na 81 tekmah.

Malta nima česa izgubiti

"Malta je spoštovanja vredna ekipa. Nevarna je tudi zaradi tega, ker nima česa izgubiti," je za konec vnovič opozoril Katanec, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovane kapetana Boštjana Cesarja, ki je slovenske reprezentante prišel obiskati na Brdo pri Kranju, Mirala Samardžića in Valterja Birso.

Še zadnjič bo lahko na igrišče poslal Milivoja Novakovića. Z 31 goli drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance se namreč po tekmi z Malto pri 38 letih odpravlja v nogometni pokoj.

Bojan Jokić (levo) bo kapetan v odsotnosti Boštjana Cesarja (desno). | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić (levo) bo kapetan v odsotnosti Boštjana Cesarja (desno). Foto: Vid Ponikvar

Kapetan bo Bojan Jokić

Poškodovanih v reprezentanci ni. Selektor bo lahko računal na vse razpoložljive sile. Kapetan bo v odsotnosti Cesarja izkušeni Bojan Jokić.


Pred tekmo z Malto:

Ne spreglejte