Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2017,
19.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 Malta

Četrtek, 8. 6. 2017, 19.20

6 let, 7 mesecev

Slovenija si želi hitrega zadetka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Miha Mevlja Rostov | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca, ki se pripravlja na sobotno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti, je v četrtek na prizorišču tekme v ljubljanskih Stožicah opravila nov trening. Na njem sta bila tudi Roman Bezjak in Miha Mevlja, ki poudarjata pomembnost hitrega zadetka proti obrambno nastrojenim Maltežanom.

Slovenija in Malta se bosta v Stožicah merili v soboto ob 18. uri, tekmo pa bodo sodili Valižani Lee Evans, Philip Thomas in Daniel Beckett.

"Za zdaj smo naredili eno analizo, pogledali smo njihovo tekmo s Slovaki. Maltežani se postavijo precej nazaj, obrambno, in so precej kompaktni. Tako bi nam hiter zadetek zelo pomagal, ne bomo pa smeli biti nepotrpežljivi, saj bo težko prebiti njihov bunker," pravi Bezjak, ki je dodatno samozavesten, potem ko je z Rijeko na Hrvaškem osvojil tako prvenstvo kot pokal.

Bo Slovenija premagala Malto?

  • Da.
    80,97 %
    566 glasov
  • Ne.
    19,03 %
    133 glasov
Oddanih 699 glasov

"Odvisni smo sami od sebe"

Podobno meni Miha Mevlja, ki bo v osrčju obrambe zamenjal kaznovana Boštjana Cesarja oziroma Mirala Samardžića. "Želimo si hitro doseči zadetek, ki bi nam olajšal tekmo. Želimo si, da bi nadzirali tekmo in da bi bili odvisni sami od sebe," meni Mevlja.

Ob začetku priprav so v slovenskem taboru poudarjali, da se bodo trudili za igrivost, kreativnost in ustvarjanje presežka na igrišču. "V reprezentanci imamo dovolj zelo individualno močnih igralcev in tudi od teh bo odvisno, da bomo naredili presežek na igrišču," poudarja Bezjak.

Roman Bezjak je na Hrvaškem postal državni in pokalni prvak. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Roman Bezjak je na Hrvaškem postal državni in pokalni prvak. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vedo, kje pretijo največje nevarnosti

Njegov reprezentančni kolega Mevlja pa je še povedal, da se kljub temu, da jim bo nasproti stal "nogometni palček", na treningih posvečajo tako obrambi kot napadu. "Osredotočamo se tako na obrambo kot na napad. Vemo, da bo z njihove strani veliko protinapadov, tako pač igrajo, ampak smo na to pripravljeni," je sklenil srednji branilec.

Slovenija je po petih krogih v kvalifikacijski skupini F na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.


Pred tekmo z Malto: 

Ne spreglejte