Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 6. 2017,
20.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec kvalifikacije za svetovno prvenstvo Malta Miha Mevlja Bojan Jokić

Četrtek, 1. 6. 2017, 20.30

6 let, 6 mesecev

Zbor reprezentance

Reprezentanti začeli misijo Malta

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
slovenska nogometna reprezentanca | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Najboljše slovenske nogometaše pred odhodom na počitnice čaka še ena naloga. Na videz lahka, a previdnost ne bo odveč, saj je zmaga nujna. Slovenijo 10. junija v Stožicah čaka nova tekma kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu proti Malti, ki je daleč najslabša v skupini.


Srečko Katanec je na seznam uvrstil kar 27 imen, na dan zbora pa je na prvem treningu lahko računal le na 15 nogometašev. Že zdaj je jasno, da bosta to reprezentančno akcijo izpustila nogometaša Carpija Aljaž Struna in Vid Belec, ki se bosta te dni borila za vstop v italijansko prvo ligo, prvi dan so manjkali še član New Englanda Antonio Delamea Mlinar, Roman Bezjak, ki je z Rijeko v sredo osvojil hrvaški pokal, in igralci Olimpije in Domžal

Kaj pa drugega, v poštev pride le zmaga

Miha Mevlja bo ostal pri Rostovu. | Foto: Reuters Miha Mevlja bo ostal pri Rostovu. Foto: Reuters Se pa je nove akcije razveselil nogometaš Rostova Miha Mevlja, ki že komaj čaka na obračun z Malto, ki ga Slovenija mora dobiti.

''Meni se po dolgi sezoni ni bilo težko odzvati tej reprezentančni akciji, saj smo prvenstvo končali že pred desetimi dnevi. Čaka nas reprezentančna akcija, na kateri ne bomo iskali drugega kot zmago,'' je uvodoma dejal bradati branilec, ki bo v osrčju obrambe skoraj zagotovo nadomestil kaznovanega Boštjana Cesarja.

''Prepričan sem, kdorkoli bo dobil priložnost, jo bo poskušal kar najbolje izkoristiti. Vedno s ponosom igramo za Slovenijo, tokrat ne bo nič drugače,'' je še dodal Primorec, ki ga pogodba z Rostovom veže še za dve sezoni.

S kom se bo Slovenija pomerila do konca kvalifikacij za SP 2018?

10. junij 2017: Slovenija – Malta (Ljubljana)
1. september 2017: Slovaška – Slovenija
4. september 2017: Slovenija – Litva (Maribor)
5. oktober 2017: Anglija – Slovenija
8. oktober 2017: Slovenija – Škotska (Maribor)

Jokić: Ko igraš v klubu, je veliko lažje

Si bo Cesarjev trak nadel Bojan Jokić? | Foto: Vid Ponikvar Si bo Cesarjev trak nadel Bojan Jokić? Foto: Vid Ponikvar Poleg Cesarja bosta zaradi kartonov manjkala še Miral Samardžić in Cesarjev soigralec pri Chievu Valter Birsa. Tako bi si lahko na tekmi proti Malti kapetanski trak nadel izkušeni Bojan Jokić, ki je po dolgem času na zbor prišel odlično pripravljen, saj je redno igral v svojem klubu. ''Za igralca je zelo pomembno, da igra v svojem klubu in ne sedi na klopi.

To igra pomembno vlogo za vse nogometaše, ne samo za mlade, ampak tudi za nas izkušene. To je naše delo in če ne igraš, potem ne veš, kje si, nisi tako samozavesten kot sicer,'' je Mevljo dopolnil še izkušeni Jokić.

Bo Slovenija premagala Malto?

  • Da.
    80,97 %
    566 glasov
  • Ne.
    19,03 %
    133 glasov
Oddanih 699 glasov

O času akcije? "Sam hodim na to akcijo že 11 let."

Tekma z Malto prihaja po koncu klubskih sezon, a kot pravi Jokić, ni nevarnosti, da bi misli reprezentantov prehitro odtavale na počitnice. ''Ta termin je sicer neugoden, a je že dolgo tako. Sam hodim na to akcijo že 11 let. Res je, da se že vsa prvenstva končajo. A vsi vemo, da je pred nami pomembna naloga, ne kakšno prijateljsko srečanje. Vsi bomo teh devet dni delali le za en cilj, to je zmaga nad Malto,'' je nadaljeval izkušeni branilec.

Lestvica skupine F:

1. Anglija 5 tekem - 13 točk
2. Slovaška 5 - 9
3. Slovenija 5 - 8
4. Škotska 5 - 7
5. Litva 5 - 5
6. Malta 5 - 0

Slovenija je marčevsko tekmo proti Škotski izgubila z 0:1. | Foto: Reuters Slovenija je marčevsko tekmo proti Škotski izgubila z 0:1. Foto: Reuters

"To je bila tekma, na kateri nismo pokazali nič"

Slovenija je na zadnji, marčevski tekmi proti Škotski v Glasgowu izgubila in dovolila, da jo prehiti Slovaška ter da se Škotska vrne v igro za prvi dve mesti. To je tekma, ki se je Jokić ne spominja rad.

''To tekmo sem si ogledal. Povsem drugače je, ko tekmo igraš ali ko jo pogledaš prek televizije. To je bila tekma, na kateri nismo pokazali nič. Škoti so bili veliko boljši in zasluženo zmagali. Take tekme pridejo in to ni odraz kakovosti naše reprezentance. Tekem je še dovolj, treba je igrati in verjeti do konca,'' je še sklenil Jokić, ki upa, da bo, če bo res kapetan, Slovenijo uspešno pripeljal do nove zmage in treh točk.

Seznam Slovenije za tekmo z Malto (27 igralcev):

Vratarji: Vid Belec* (Carpi, Italija), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta, Ciper), Jan Oblak (Atletico Madrid, Španija), Gregor Sorčan (Gorica)

Branilci: Jure Balkovec (Domžale), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution, ZDA), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Luka Krajnc (Frosinone, Italija), Miha Mevlja (Rostov, Rusija), Nemanja Mitrović (Olimpija), Matej Palčič (Maribor), Gregor Sikošek (Brondby, Danska), Aljaž Struna* (Carpi, Italija), Nejc Skubic (Konyaspor, Turčija), Matija Širok (Domžale)

Zvezni igralci: Rene Krhin (Granada, Španija), Jasmin Kurtić (Atalanta, Italija), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig, Nemčija), Rajko Rotman (Kayserispor, Turčija), Benjamin Verbič (Köbenhavn, Danska), Miha Zajc (Empoli, Italija)

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne, Francija), Roman Bezjak (Rijeka, Hrvaška), Josip Iličić (Fiorentina, Italija), Milivoje Novaković (Maribor)

* - zaradi klubskih obveznosti ne bosta sodelovala na tej reprezentančni akciji.

Ne spreglejte