Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
2. 6. 2017,
10.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 2. 6. 2017, 10.50

6 let, 6 mesecev

Jan Oblak kljub kazni ne obupuje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Jan Oblak | Foto Twitter

Foto: Twitter

Med izbranci Srečka Katanca, ki so se v četrtek, 1. junija, zbrali v idiličnem okolju na Brdu pri Kranju, seveda ne manjka niti prvi zvezdnik slovenske izbran vrste Jan Oblak. Ta ima tako kot večina za sabo dolgo klubsko sezono.


Atletico je kljub slabšemu začetku na koncu dosegel zastavljeni cilj, in sicer vsaj tretje mesto v ligi. V ligi prvakov pa so se uvrstili med najboljše štiri, potem pa jih je na dokaj lahek način odpravil mestni tekmec madridski Real.

"Na koncu smo s sezono lahko zadovoljni. Na začetku nam ni kazalo najbolje, bili smo daleč od tega cilja, a z dobrim zaključkom nam je uspelo prehiteti Sevillo in se neposredno uvrstiti v ligo prvakov. Lahko bi bilo bolje, vedno je lahko, a če potegnemo črto, lahko sezono ocenimo s pozitivno oceno," je na kratko klubsko sezono opisal odlični slovenski vratar. Po koncu sezone se je poslovil od svojega dvorišča, štadiona Vicente Calderon.

S kom se bo Slovenija pomerila do konca kvalifikacij za SP 2018?
10. junij 2017: Slovenija – Malta (Ljubljana)
1. september 2017: Slovaška – Slovenija
4. september 2017: Slovenija – Litva (Maribor)
5. oktober 2017: Anglija – Slovenija
8. oktober 2017: Slovenija – Škotska (Maribor)

O slovesu od Calderona

"Občutki ob takem dogodkov so bili mešani. Po eni strani si vesel, da si bil lahko del zgodovine tako kultnega štadiona, po drugi strani pa te tudi malce stisne. Sam sem bil tukaj zadnje tri sezone in imeli smo se res lepo. Vsaka domača tekma je bila svojevrsten spektakel, a treba je iti naprej. Štadioni se menjajo, verjamem, da bo tudi na novem štadionu prav tako lepo kot tukaj ali še boljše," je dejal 24-letni Škofjeločan.

O kazni Aletica

Mednarodno razsodišče Cas je v četrtek dokončno odločilo, da Aletico kljub pritožbi ostaja kaznovan, tako da poleti ne bo smel kupovati novih igralcev. "To smo vedeli že dalj časa. Klub se je sicer še pritožil, a žal kazen ostaja. Ne smemo biti črnogledi. Če smo bili letos lahko tretji v ligi in prišli do polfinala lige prvakov, to pomeni, da imamo že zdaj dobro moštvo in da smo te rezultate sposobni vsaj ponoviti, če ne še izboljšati," o kazni, ki je razjezila Atletico in njegove navijače, meni Oblak.

Slovenskega čuvaja mreže, ki je na nogometni tržnici vreden kar 35 milijonov evrov, si močno želi PSG, a Škofjeločana vsi zapisi o njegovi selitvi niti malo ne ganejo. | Foto: Reuters Slovenskega čuvaja mreže, ki je na nogometni tržnici vreden kar 35 milijonov evrov, si močno želi PSG, a Škofjeločana vsi zapisi o njegovi selitvi niti malo ne ganejo. Foto: Reuters

Bo ostal pri Atleticu?

Oblaka evropski mediji praktično vsak dan povežejo z novim evropski velikanom (Manchester United, PSG ...), a se na to ne ozira kaj dosti.

"Te špekulacije name nimajo nobenega vpliva, sam sem trenutno nogometaš Atletica in razmišljam le o njem. Kaj bo naprej, kaj bo prinesla prihodnost, ne vem niti sam, niti vi, nihče. Seveda ne moreš vsega preslišati, marsikaj tudi preberem, a to gre čez eno uho notri, skozi drugo ven," dodaja Oblak.

"Nič še ni izgubljeno"

Jan Oblak | Foto: Reuters Foto: Reuters Slovenijo prihodnjo soboto (10. junija) v Stožicah čaka pomemben obračun kvalifikacij za svetovno prvenstvo z Malto, ki ga Katančeva četa mora dobiti.

"Kvalifikacije so še dolge, po porazu proti Škotski ni še nič izgubljeno, zdaj pa se je treba spet zbrati in premagati Malto. To pričakuje vsa Slovenija, tudi mi, smo veliki optimisti. Ne želimo samo premagati Malte, pač pa se po koncu kvalifikacij veseliti nastopa na svetovnem prvenstvu. Težko bo, a naredili bomo vse, da nam uspe," je prvi vratar Slovenije spregovoril tudi o kvalifikacijah.

Slaba predstava proti Škotski se ne bo smela ponoviti proti povprečni Malti. Ne nazadnje so Slovenci na prvi medsebojni tekmi zmagali le z 1:0, ko je zadetek s petko dosegel Benjamin Verbič.

Bo Slovenija premagala Malto?

  • Da.
    80,97 %
    566 glasov
  • Ne.
    19,03 %
    133 glasov
Oddanih 699 glasov

"Lahko se kosamo z najboljšimi"

"Proti Škotski smo res igrali zelo slabo in zasluženo izgubili. Zadetek smo dobili v zadnjih minutah, a vseeno mislim, da so si Škoti zaslužili zmago. To je bila dobra brca v našo zadnjo plat, opozorilo, da prostora za slab dan ni, in potrdilo, da je treba na vsaki tekmi pokazati več kot sto odstotkov svojih zmožnosti. V preteklosti smo pokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi, tekmi s Slovaško in Anglijo smo res odigrali na visoki ravni in upam, da bomo take predstave kazali vse do konca kvalifikacij," z optimizmom v prihodnost zre Oblak.

Slovenija v skupini F z osmimi točkami zaseda tretje mesto. Za vodilno Anglijo ima pet točk zaostanka (13), eno točko več od Slovenije pa ima tudi Slovaška. Malta, naslednja slovenska nasprotnica, je še brez točk.

Ne spreglejte