Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
23.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Natisni članek

Jasmin Kurtić Rene Krhin Robert Berić Samir Handanović Roman Bezjak Kevin Kampl Josip Iličić Valter Birsa Boštjan Cesar Jan Oblak Jan Oblak legionarji

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 23.48

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Kek pobegnil na Hrvaškem, Kurtić zadel v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Berić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kako je bilo s Slovenci na delu v tujih nogometnih ligah ta konec tedna? Med strelce so se vpisali Robert Berić, Tim Matavž, Dejan Djermanović, Patrik Eler, Stefan Smiljanić in Jasmin Kurtić. Matjaž Kek je na Hrvaškem z Rijeko spet zmagal, Jan Oblak pa v Španiji obdržal mrežo nedotaknjeno. Josip Iličić je v Firencah zapravil strel z bele točke.

Kot prvi se je na Hrvaškem v 10. krogu hrvaškega prvenstva izmed slovenskih trenerjev predstavil Marijan Pušnik. Na Poljudu je popeljal Hajduk do visoke zmage nad Cibalio. Gostje iz Vinkovcev so se v prvem polčasu še lahko enakovredno kosali s Splitčani (1:1), v nadaljevanju pa so povsem popustili.

Dalmatinski nogometni ponos je v drugem delu napolnil mrežo Slavoncev (6:1) in se veselil najvišje zmage v tej sezoni. Hajduk čaka v prihodnjem krogu izjemno pomembno srečanje.

V velikem hrvaškem derbiju bo v nedeljo gostovala pri zagrebškem Dinamu, pripadniki splitske Torcide pa so napovedali, da se bodo na pot odpravili tudi z navijaškim vlakom. Zanimivo je, da Dinamo in Hajduk v tem trenutku zasedata šele tretje in četrto mesto na razpredelnici.

Kek in Črnic povečala naskok pred zasledovalci

Matjaž Kek je v 10. krogu hrvaškega prvenstva v nedeljo z Rijeko gostil zadnjeuvrščeni Split in pričakovano zmagal. Bilo je 2:0, oba gola so Rečani dosegli v prvem polčasu. Nekdanji slovenski selektor ostaja na vrhu lestvice, pred Osijekom, ki je drugi, ima tri točke prednosti, pred zagrebškim Dinamom, ki brani naslov in je največji tekmec Rijeke v boju za naslov, še eno več.

Rijeka pod vodstvom Keka v tej sezoni še sploh ne pozna poraza, čeprav je v prvenstvu, pokalu in v Evropi odigrala skupaj že 14 tekem. Desetkrat je zmagala in štirikrat remizirala.

Slovenski reprezentant Matic Črnic je tokrat igral od 76. minute.


Evropske nogometne zelenice:

Slovenski reprezentanti:

Vratarja:

Jan Oblak se je z Atleticom približal vodilnemu Realu.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak se je z Atleticom približal vodilnemu Realu. Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak: Atletico je v nedeljo v 6. krogu španskega prvenstva v Madridu pričakal Deportivo iz La Corune in ga premagal z 1:0. Škofjeločan ponovno ni prejel zadetka. V tej sezoni je bil v la ligi premagan le dvakrat. Rdeče-beli so z zmago izkoristili spodrsljaj vodilnega Reala, ki je v soboto remiziral pri Las Palmasu (2:2). Približali so se mu na dve točki zaostanka. 

Vid Belec: Carpi je v 6. krogu druge italijanske lige na domačem igrišču premagal Entello z 2:1 in na lestvici poskočil na sedmo mesto. Slovenski vratar je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, njegov rojak Aljaž Struna pa je odigral vso tekmo.

Branilci:

Bojan Jokić: V nedeljo je Villarreal v španskem prvenstvu prišel do nove zmage. Doma je s 3:1 premagal Osasuno in je na visokem četrtem mestu. K tem uspehom izkušeni slovenski reprezentant ni pripomogel prav dosti, saj ni odigral niti ene tekme. Tudi tokrat ga ni bilo niti na klopi rumene podmornice.

Boštjan Cesar: Chievo je v 6. krogu italijanskega prvenstva izgubil na gostovanju pri drugouvrščenem Napoliju (0:2). Kapetan slovenske reprezentance je odigral vso tekmo, v 44. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton.

Slovak Marek Hamšik je v soboto dobil dvoboj z Boštjanom Cesarjem. Osmega oktobra se bosta srečala še v Stožicah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovak Marek Hamšik je v soboto dobil dvoboj z Boštjanom Cesarjem. Osmega oktobra se bosta srečala še v Stožicah. Foto: Guliverimage/Getty Images

Miha Mevlja: Rostov, ki v tej sezoni nastopa v skupinskem delu lige prvakov, je v 8. krogu prve ruske lige v soboto izkoristil prednost domačega igrišča in premagal moskovsko Lokomotivo z 1:0. Primorec je v obrambni vrsti ruskega podprvaka vztrajal vso tekmo.

Miral Samardžić: Henan Jianyje je v prvi kitajski ligi v nedeljo z 0:2 izgubil na gostovanju pri ekipi Guangzhou R&F. Jeseničan je bil tudi tokrat na igrišču od prve do zadnje minute.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb se je v petek mučil za zmago na gostujoči tekmi pri mestnem tekmecu Lokomotivi in do zmage z 1:0 prišel šele v 82. minuti. Ljubljančan tokrat ni igral, hrvaški prvak pa je prekinil niz dveh zaporednih porazov v prvenstvu. Sredi tedna ga čaka zahtevna tekma, saj bo v 2. krogu skupinskega dela lige prvakov pričakal Juventus.

Nejc Skubic: Konyaspor je v 5. krogu prvič v tej sezoni izkusil grenkobo poraza. Izgubil je na gostovanju pri Trabzonsporju (0:1). Nekdanji kapetan Domžal je odigral 82 minut.

Dejan Trajkovski: Twente je v prvi nizozemski ligi v nedeljo z 2:1 premagal Vitesse. Mariborčan je igral vso tekmo in podal za vodstvo z 1:0.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Vezisti:

Po tem strelu je Josip Iličić zapravil enajstmetrovko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po tem strelu je Josip Iličić zapravil enajstmetrovko. Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl: Bayer Leverkusen je v petem krogu po dramatičnem srečanju, v katerem je blestel mehiški napadalec Javier Hernandez (trije zadetki), premagal v gosteh Mainz s 3:2. To je bila druga zmaga lekarnarjev v tej sezoni, slovenski reprezentant je odigral vso tekmo.

Josip Iličić: S Fiorentino je v nedeljo v derbiju italijanskega prvenstva remiziral brez zadetkov proti Milanu in bil tragični junak zanimivega obračuna. V 23. minuti je namreč zapravil enajstmetrovko. Igral je 83 minut. To je bil prvi kazenski strel, ki ga je zapravil v serie A. Pred tem je v polno zadel osemkrat.

Valter Birsa: Chievo je v 6. krogu izgubil na gostovanju pri Napoliju (0:2). Primorec je odigral 63 minut, nato pa ga je zamenjal Mariano Julio Izco. Verončani so na lestvici na visokem petem mestu.

Rene Krhin: Granada je v 6. krogu španskega prvenstva v ponedeljek izgubila na gostovanju pri Alavesu (1:3). Štajerec je v igri prebil 76 minut. Ko je zapustil igrišče, je njegov klub zaostajal z 0:2. Granada je v šestih krogih osvojila le dve točki, na lestvici pa zaseda predzadnje mesto.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v ponedeljek na gostovanju pred maloštevilnim občinstvom premagala Crotone s 3:1. Prvi polčas je dobila s 3:0, drugi gol za goste iz Bergama pa je dosegel slovenski reprezentant. To je bil njegov prvi zadetek v tej sezoni. Dosegel ga je z bližine po strelu z glavo in premagal nekdanjega vratarja Gorice Alexa Cordaza. Atalanta se je po drugi zmagi v tej sezoni dvignila na 16. mesto.

Benjamin Verbič: Köbenhavn je po sobotni zmagi nad AGF-jem z 2:0, oba zadetka sta padla v zadnjih 20 minutah, učvrstil vodstvo v danskem prvenstvu. Trener Stale Solbakken je spočil nekaj prvokategornikov pred torkovim srečanjem lige prvakov z belgijskim prvakom Club Brugge. Med tistimi, ki so počivali, je bil tudi slovenski reprezentant, ki ni kandidiral za srečanje.

Matic Črnic: Rijeka tudi po desetih krogih prve hrvaške lige ostaja na vodilnem mestu, tokrat je v nedeljo premagala Split z 2:0. Nekdanji vezist Domžal in Maribora je igral od 76. minute. Ko je vstopil na igrišče, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Robert Berić se je v prvi francoski ligi še tretjič v tej sezoni vpisal med strelce. | Foto: Reuters Robert Berić se je v prvi francoski ligi še tretjič v tej sezoni vpisal med strelce. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: S Saint-Etiennom je v nedeljo v prvi francoski ligi premagal Lille s 3:1 pred domačimi navijači. V veliki meri tudi zaradi Krčana. Prav on je bil namreč tisti, ki je v 63. minuti domače popeljal v vodstvo z 1:0. V 76. minuti ga je trener povlekel na klop. To je bil za Berića tretji prvenstveni gol v tej sezoni in skupno peti. Dva je prispeval v Evropi. Enega v skupinskem delu lige Europa in enega v kvalifikacijah za to tekmovanje.

Roman Bezjak: V dresu Darmstadta še vedno čaka na prvi gol, odkar je v Nemčijo poleti prišel iz Rijeke. V 5. krogu nemške prve lige je gostoval pri Augsburgu in izgubil z 0:1. Odigral je prvi polčas, ki se je razpletel brez zadetkov, nato pa ostal v slačilnici kot taktična zamenjava, saj je njegov soigralec v izdihljajih prvega polčasa prejel rdeči karton.

Na seznamu so samo nogometaši, ki so bili tudi na seznamu selektorja Srečka Katanca za zadnjo reprezentančno akcijo, tekmo proti Litvi, ki je bila na sporedu 4. septembra letos.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:

Preostali nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Reading : Huddersfield Town 1:0 Ni kandidiral za srečanje.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Blackburn 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Haris Vučkić (Bradford) Anglija, 3. liga Bolton : Bradford 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Sturm : Wolfsberger 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Blue-Weiss Linz : LASK Linz 2:0 Igral je vso tekmo.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wacker : KSV 1919 1:0 Igral je vso tekmo in v 41. minuti z enajstih metrov zadel za zmago.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Zulte-Waregem 2:3 Ni kandidiral za tekmo.
Stefan Smiljanić (Metalleghe Jajce) BiH, 1. liga Željezničar : Metalleghe Jajce 2:1 Igral je v drugem polčasu in v 75. minuti dosegel edini gol za goste.
Jan Koprivec (Anorthosis) Ciper, 1. liga AEK Larnaca : Anorthosis, nedelja 4:1 Igral je vso tekmo.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Omonia Nikozija : Karmiotissa, 4:2 Igral je vso tekmo.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Ilves : PS Kemi 2:0  Igral je vso tekmo.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Monaco : Angers 1:1 Ni igral, sedel je na klopi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Slaven Belupo 1:1 Ni kandidiral za srečanje.
Denis Kramar (Vikingur Olafsvik) Islandija, 1. liga Vikingur Olafsvik : KR 0:1 Ni igral, bil je na klopi.
Marko Pridigar (Fylkir) Islandija, 1. liga Fylkir : Thottur 2:2 Igral je vso tekmo.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Juventus 0:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Inter : Bologna 1:1 Igral je 90 minut.
Luka Krajnc (Sampdoria) Italija, 1. liga Cagliari : Sampdoria 2:1  Ni igral, ostal je na klopi.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Latina : Ternana 1:1 Odigral je 65 minut in v 63. minuti prejel rumeni karton.
Aljaž Struna (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Virtus Entella 2:1 Odigral je vso tekmo.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Spezia : Novara 1:0 V igro je vstopil v 87. minuti.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ashkelon : Hapoel Ra'anana 0:0 Igral je vso tekmo.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Sagan Tosu 1:1 Igral od 75. minute.
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Sanfrecce Hirošima 3:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Sanfrecce Hirošima 3:0 Igral od 75. minute.
Roki Štraus (Yokohama) Japonska, 2. liga Kamatamare Sanuki : Yokohama 1:0 Igral od 71. minute.
Dejan Djermanović (Zetsyju) Kazahstan, 1. liga Tobol : Zetsyju 3:2 Igral je vso tekmo in v 5. minuti dosegel zadetek.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Pembroke Athleta - Birkirkara, nedelja 20.00. Dvoboj je bil prestavljen zaradi dežja.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Mosta - St. Andrews, ponedeljek 18.00.  
Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga Feyenoord : Roda 5:0 Ni kandidiral za srečanje.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Leipzig 1:1 Zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje.
Nik Omladič (Eintracht Braunschweig) Nemčija, 2. liga Eintracht Braunschweig : Fortuna Düsseldorf, 2:1. Igral je vso tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Arminia Bielefeld : Nürnberg 1:3 Igral je vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Arminia Bielefeld : Nürnberg 1:3 Igral je vso tekmo. Najprej je podal za 1:2, potem je v 85. minuti postavil končni izid.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Jahn Regensburg : Paderborn 3:0 Igral je prvih 45 minut.
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Legia Varšava 0:0 Igral je vso tekmo, v 17. minuti pa prejel rumeni karton.
Boban Jović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Legia Varšava 0:0 Igral je vso tekmo, v 85. minuti pa prejel rumeni karton.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Slask Vroclav 1:1 Ni igral, ampak ostal na klopi.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Slask Vroclav 1:1 V igro je vstopil v 75. minuti.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Kluczbork 2:0 V igro je vstopil v 90. minuti.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Zaglebie : Olimpia Grudziadz 3:5  Igral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting : Estoril 4:2 Ni kandidiral za srečanje.
Ivica Guberac (Himki) Rusija, 2. liga Baltika : Himki 0:0 Vstopil v igro v 58. minuti.
Gregor Balažic (Partizan Beograd) Srbija, pokal. Metalac : Partizan 0:1 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Thun : Lugano 2:2 Igral je 67 minut.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga St. Gallen : Basel 1:3 Igral je 73 minut in prispeval podajo za en gol.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Aarau : Zürich 1:1 Igral je 90 minut.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Wohlen 0:1 Igral je od 82. minute.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Rizespor 2:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Akhisar 0:0 Branil je vso tekmo.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Genclerirligi : Karabükspor 2:0 Ni kandidiral za srečanje.
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir) Turčija, 1. liga Istanbul Basaksehir : Osmanlispor 2:2 Ni kandidiral za srečanje.
Ne spreglejte