Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 9. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Benjamin Verbič Köbenhavn Brondby David Brian Nielsen Danska

Četrtek, 22. 9. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Danska pravljica nogometnega navijača

Žoga ga je zadela v glavo in mu rešila življenje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Brondby | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Danski nogometni navdušenec David Brian Nielsen je rojen pod srečno zvezdo. Njegova nenavadna zgodba o tem, kako mu je nenatančen strel nogometaša, za katerega stiska pesti, rešil življenje, je hitro zaokrožil po svetu.

Nogomet piše različne prigode. Nekatere so bolj, druge pa manj prijetne. Tista, ki jo je pred nekaj tedni na lastni koži izkusil David Brian Nielsen, spada med najlepše, a tudi najbolj nenavadne, kar jih je kdajkoli izkusil nogometni navijač.

David Brian je privrženec Brondbyja, znanega danskega kluba, ki se v deželi, tako ponosni na pisca pravljic Hansa Christiana Andersena, redno poteguje za najvišja mesta.

Projektilu poljskega napadalca se ni mogel izogniti

Ko se je pred tedni odpravil na danski derbi, saj sta se pomerila Brondby in veliki mestni tekmec Köbenhavn, za katerega nastopa tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ni niti najmanj slutil, kako se bo z njim poigrala usoda.

Vzdušje na štadionu Brondbyja pred začetkom derbija:

Začelo se je neprijetno in boleče. Nogometaš Brondbyja Kamil Wilczek je med ogrevanjem udaril žogo na gol zelo močno, a tudi nenatančno. Okroglo usnje je z ogromno hitrostjo švignilo med navijače, projektilu poljskega napadalca pa se ni mogel izogniti prav mladi Nielsen. Žoga ga je zadela v glavo, Danec pa je v trenutku izgubil zavest.

Kaj se med tednom dogaja na nogometnih igriščih?

V bolnišnici ga je čakalo popolno presenečenje

Brondby je predmestje Köbenhavna. | Foto: Guliverimage/Getty Images Brondby je predmestje Köbenhavna. Foto: Guliverimage/Getty Images Na tribunah je završalo, navijači so mu hiteli na pomoč, na srečo pa je hitro do (ne)srečneža prišla zdravniška ekipa. Nielsena so z rešilnim avtom odpeljali v bolnišnico, kjer je opravil izčrpne preiskave. Tam ga je pričakalo popolno presenečenje. Ugotovljeno je bilo, da ima možganski tumor. Tako mu je žoga, ki ga je zadela v glavo, rešila življenje.

"Pozdrav vsem navijačem Brondbyja. Sem David, navijač kluba, katerega igralec me je z žogo pred mesecem dni zadel v glavo. Rad bi se zahvalil zdravstvenemu osebju, navijačem in varnostnikom, ki so mi pritekli na pomoč. Ne morem opisati, kako hvaležen sem vam, saj mi je vaš hiter odziv rešil življenje. Hvaležen sem tudi Wilczeku, ki me je zadel. Če me ne bi, ne bi nikoli izvedel za svojo bolezen. Opravil sem operacijo in dobro okrevam," je prek družbenega omrežja navijačem Brondbyja sporočil Nielsen in poskrbel, da je njegova zgodba postala spletna uspešnica.

Edini zmagovalec je bil David Brian       

Kako pa se je 28. avgusta končala tekma? Razpletla se je brez zmagovalca (1:1), kot da bi nogometni ekipi hoteli, da edini zmagovalec danskega derbija postane navijač, ki je padel kot pokošen po strelu Poljaka, nato pa se v bolnišnici zahvaljeval bogu.   

Ne spreglejte